Манолова: Фандъкова не отговори защо обяви търга за боклука цяла година по-рано

  • 10 септември 2019 10:08

  • 2685
  • 19
Манолова: Фандъкова не отговори защо обяви търга за  боклука цяла година по-рано
© Булфото/архив

Защо за най-скъпата услуга – чистотата на София, се провежда обществена поръчка една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите фирми и бих казала – не достатъчно публично и прозрачно. В летните месеци на тъмно се обяви обществена поръчка, която прибързано ще бъде финализирана. Става дума за 500 млн. лв.Това заяви в интервю за БНР гражданският кандидат за кмет на столицата Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Тя обърна внимание, че става дума за една от най-скъпите услуги, плащана с парите на гражданите.

,,Парите, които се харчат столицата, не са на столичния кмет или Общинския съвет, а са пари на данъкоплатците и трябва да има пълна прозрачност за начина, по който се харчат“, подчерта Манолова.

Тя бе категорична, че нормално и честно спрямо останалите кандидати за София, но и спрямо гражданите, е настоящият кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска да не води кампанията от кметския си кабинет, а да е наравно с останалите претенденти за ''Московска'' 33. Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на подчерта, че е намерила за честно и справедливо спрямо гражданите първо да си депозира оставката като омбудсман и след това да се обявява за кандидат-кмет.

Тя посочи, че прозрачността на търговете и харченето на парите на хората, както и достъпността на работата на администрацията и общинските съветници за гражданите, ще бъде неин пръв приоритет като кмет.

,,Аз си представям София със светло и почтено управление, което означава пълна публичност и прозрачност за начина, по който се управлява градът, пълна информация за гражданите за това как се взимат решенията, изцяло електронна община с едно гише, което всеки може да „носи в джоба си“ и възможност за всеки гражданин във всеки един момент да провери къде се намира неговата преписка'', каза тя.

Според Манолова нейните първи задачи ще са „електронни търгове, онлайн излъчване на процедурите по обществени поръчки, с пълна прозрачност за заданията и кандидатите“. Сред най-важните ѝ ангажименти е и задължително участие на гражданите в управлението и електронни референдуми – всеки спорен казус да се решава от гражданите, които ще са достъпни за всеки.

,,София чиста и зелена означава зелено мислене, чист въздух, достатъчно зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върне Витоша за гражданите – лифтове, които да са достъпни и като цена, и като начин за достъп'', каза още тя.

По думите ѝ ,,столицата е една от много малкото общини, която не е осигурила достъп на граждани до заседанията на Общинския съвет и с това нарушава закона''. Манолова сподели, че веднага ще прекрати това закононарушение.

Друг приоритет на Манолова като кандидат за столичен градоначалник е София да е модерно планиран и устроен град. Тя даде заявка, че ще обърне поглед към кварталите и ще застане срещу багерите в междублоковите пространства. В същото време подчерта, че не могат да се нарушават интересите на собствениците на имоти и те трябва да бъдат справедливо обезщетени.

Като свой четвърти приоритет тя посочи София с грижа за гражданите, което включва социална политика, образование, детски градини. Според данните в момента над 6 000 деца остават извън детските градини това ще е една от първите ѝ задачи – за всяко дете да има място в детска градина.

На въпрос дали ще търси консенсус със общинските съветници от партиите Манолова отговори, че ''проблемите нямат цвят'' и ''не са леви или десни''.

,,Ще разчитам на подкрепата на всички, които искат да се промени моделът на управление на София. В момента управлението е задкулисно и решенията се взимат от един бизнес приятелски кръг, който стои зад кадър'', категорична бе тя.

,,Аз съм доказала, че мога да работя с всички граждани и политически централи'', каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, като допълни, че ще се бори срещу всеки интерес, който е различен от този на столичани.

Последвайте канала на

Novini.bg
2685 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
sasuno

2019.09.10 | 10:21

2

И този въпрос се задава от човек завършил право.

Всеки средно грамотен адвокат, юрист или човек работил в държавната администрация като г-жа Манолова, знае че такива поръчки се обявяват колкото е възможно по-рано защото се предвиждат сроковое за обжалвания.

Но друг е въпросът, че е къде-къде по-интерсено да я дават по бнт-то как пита и се пъне :)

2019.09.10 | 17:40

19

За срам на Манолова, трябва да кажа, че тя няма диплома за завършено юридическо образование. Има завършени няколко семестъра в Московския юродически факултет. Ако иска да ме обори, да си побликува дипломата за юрист.

До до....

2019.09.10 | 11:33

14

И като каква я пита,смръдльо??Сано кюдтендилска софиянка??Като галева??Като доносник??Живота трябва да спре щото една коза питала къде е диплома за комсомолски деятел??Така ли...И.Д.И.О.Т позитански??!!!!

2019.09.10 | 11:32

13

Глупав си ТИ ,който не вижда как ежедневно бъркат в моят и Твоят джоб...!Надянал си розивите очила и виждаш как ,,цъфтим и вързваме",а сме полаледни в ЕС по икономическо развитие и доходи и първи по корупция...-особено в столична община...!!!

sauno

2019.09.10 | 11:22

11

Не ме пита. Предвид образованието й и пътя по който е тръгнала, такива въпроси са меко казано глупави :)

До ,,sasuno"

2019.09.10 | 10:50

7

Манолова пита Фандъкова,а не...-Теб?!А тя си трае...-защото е оакана до ушите в корупция с тия обществени поръчки...!!!

Либеро

2019.09.10 | 14:37

18

Най голямата глупост която ще направи Ф. Е да влезе в режим на отговори на подвеждащи въпроси. Въпросът ви госпожо съдържа намек за мръсни сделки. Като в Костинброд. А си служите с намеци защото нямате нищичко кално да обявите. Моля дръжте добрия тон. Не сте в парламента.

Яна

2019.09.10 | 14:29

17

Та тази не стига ,че е тъпа ами е и глуха.Колко пъти и обясни защо това се прави по рано.Но червено лайно не разбира.

Петрова

2019.09.10 | 13:00

16

Тая е хем тъпа, хем грозна- истинско квазимодо!
Опазил ни Господ!

Алкохолът от гейарена

2019.09.10 | 12:23

15

Хубавото е ,че на изборите интелигентните хора ще направят правилния избор, и г-жа Манолова ще разбере колко е сгрешила , позволявайки на партия като БСП да стои зад нея. Не ,че и ония другите са по-добри ,но поне се мъчат да правят нещо, за разлика от комунягите,фалирали държавата не един и два пъти.

аз

2019.09.10 | 11:28

12

Комунист за бой се стяга... да отвоюва София?

73

2019.09.10 | 11:17

10

Няма ли да си покажеш най напред дипломата и кога стартира кандидат кметската кампания (1 месец преди изборите)добре е да знаеш законите ако въобще имаш диплома за юрист.

2019.09.10 | 11:11

9

Защото другарко Галева, времетраенето на избора протича една година, за да бъде прозрачен изборът. София не е Кюстендил, за два дни да приключи всичко, и няма да стои една година в мърсотия заради тъпите ти въпроси.

Екатерина

2019.09.10 | 10:58

8

много нечистоплътна личност, направо вони

ее

2019.09.10 | 10:41

6

стига фандъкова това, фандъкова онова, фадъкова ми сра в гащите.
кажи какво ТИ ще направиш., от две седмици само плюеш....

Добави коментар

Водещи новини