Проф. Радулов: Докато не сме в Шенген, не ни се дава пълна и навременна информация

  • 05 септември 2019 14:27

  • 772
  • 3
Проф. Радулов: Докато не сме в Шенген, не ни се дава пълна и навременна информация
© Novini.bg (архив)

Трябва да сме благодарни, че сме приети в ЕС и НАТО, иначе щеше да се окаже, че за нас не е хубаво да сме и там. Идеята на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е, че всичко хубаво, което се е случило на България и българите, се е случило под неговото мъдро ръководство. Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, в коментар на думите на министър-председателя, че сега не е добре страната ни да бъде приета в Шенген.

По думите му тази реакция е като в баснята за лисицата и  киселото грозде - никой не ни кани, но ние сега не искаме и се съмняваме, че е добре да участваме.

Пред БНР проф. Радулов припомни, че преди време Борисов беше заявил, че само една боя ни дели от Шенген. 

Експертът изрази мнение, че мигрантите могат да минават през границата на България с Турция: "Независимо, че Борисов твърди, че всичко, което бихме получили от Шенген, ние го получаваме и сега - не е така! Има ограничение и в шенгенската информационна система, има ограничение и по отношение на съвместната дейност със специални полицейски сили - по отношение на информация. Докато не сме в Шенген, не ни се дава пълна и навременна информация. Има и много бележки по отношение на правосъдието и прокуратурата и докато там не бъдат взети сериозни решения - мисля, че няма да бъдем допуснати в Шенген".

Според него това, че сме вън от Шенген няма да намали вниманието на новосъздадената Европейска прокуратура и на европейския прокурор и припомни, че при анализи е установено, че прекалено много евросредства са били обект на злоупотреби от България и Румъния.

По думите му технически страната ни е готова за Шенген, но явно европейските лидери са решили, че не сме готови да бъдем допуснати там.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
772 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.09.05 | 16:59

3

ei durt korumpiran nasran smeshnik koi shte tise doveri na teb i tvoite bivshi bg kradci i nareghdachi da ti predostavi kvalifisirana informacia

2019.09.05 | 16:19

2

naivni profesore shengen niamka da se sluci vav tvoiat jivot i nai vece shte se razpadne ako balgaria bade prieta.

1

2019.09.05 | 15:02

1

шенген,еврозона....след 50годинки!

Добави коментар

Водещи новини