Румен Петков: Правителството да изясни дали подкрепя позицията на МВнР относно изложбата в руското посолство

  • 05 септември 2019 12:20

  • 1042
  • 4
Румен Петков: Правителството да изясни дали подкрепя позицията на МВнР относно изложбата в руското посолство
© Булфото (архив)

Правителството да изясни дали подкрепя позицията на МВнР относно изложбата в руското посолство. Това каза днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Сливен председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по повод съобщение на МВнР за организираното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

Според Петков текстът не е позиция на министерството, а на неговото ръководство и им е дал възможност "да блеснат с цялата си неграмотност". Той посочи, че изложбата се организира и в други страни от Източна Европа, но никъде няма такава реакция.

"Да се правят коментари за нещо, което даже не е известно на авторите на тази декларация, е несериозно", смята той. Българското правителство трябва да изясни дали позицията на МВнР за "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма" е тяхна позиция, призова Петков.

Според него този въпрос е стратегически, защото предстои заседание на междуправителствената комисия България-Русия, където ще бъдат разгледани теми за бъдещето на сигурността на енергийната система на нашата страна. "По този начин българското правителство поставя под заплаха гарантирането на газовата сигурност на Европа", смята Петков.

В АБВ-Сливен продължава дискусията дали да участва със собствена кандидатура за кмет и собствена листа кандидати за общински съветници на община Сливен, каза Иван Славов, областен председател на партията. Алтернативата бе явяване на избори в коалиция с БСП. Решението ще бъде взето на 13 септември на общо събрание на общинската организация на АБВ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1042 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.09.05 | 23:41

4

Как са ни освободили от фашизма, като в България не е имало фашистка партия?

Gjuro

2019.09.05 | 13:12

3

Samo s provokacii se zanimava tozi pijanica.

2019.09.05 | 12:47

2

Освобождението на Европа Румба, не е на девети септември, а на девети май, ако нямаш нищо против. На девети септември с помоща на съветската армия в България беше извършен държавен преврат. От тогава до 89 та г. в страната ни царуваше комунистически терор, и за това все още сме на опашката на ЕС.

Очиларка

2019.09.05 | 12:29

1

"Да се правят коментари за нещо, което даже не е известно на авторите на тази декларация, е несериозно"

Не е несериозно, а малоумно!

Добави коментар

Водещи новини