Росен Плевнелиев: Продължаваме да сме в играта за новия завод на "Фолксваген"

  • 04 септември 2019 16:19

  • 3626
  • 38
Росен Плевнелиев: Продължаваме да сме в играта за новия завод на "Фолксваген"
© Кадър: Нова телевизия

Продължаваме да сме в играта за новия завод на "Фолксваген". На 9-и този месец предстои компанията да обяви новата си визия за развитието на компанията. Ние ще бъдем там и ще говорим отново с ръководството за офертата ни. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, президент на България (2012-2017).

„Тази битка не се води по правила и трябва да го разберем. България играе по правилата на ЕС, докато Ердоган не го прави. Това е моята голяма лична битка, защото аз обичам Германия. Давам си сметка, че концернът ще реши, но ако избере Турция, всички ще се запитат, има ли двоен морал? Битката за „Фолксваген“ не е само за икономическия интерес на Германия. Концернът е в Долна Саксония, откъдето посочват, че подкрепят демократичната опозиция в Турция“, подчерта той.

„Ако тази мегафабрика щеше да произвежда продукция за страни, извън ЕС ок, но тя ще внася коли на европейския пазар. За първи път сме на мегапазара и всички знаят, продължаваме да играем тази игра. Аз съм реалист и казвам, че Турция има своите силни страни и не играе по правилата, но ние до последно няма да се предадем. Ще разчитаме и на грешка от страна на Турция“, заяви Плевнелиев.

Той коментира и поредната порция критики към управляващите от страна на наследника си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. „За прът път от началото на мандата, президентът Радев стъпи в Българския парламент, където е сърцето на демокрацията. Той усеща, че чистия популизъм няма да сработи. Той трябваше да покаже някакво уважение към формата на българската демокрация. Три години президента няма конкретика, нищо реализирано, има само думи. Радев отиде сега предизборно, за да даде своята заявка, че ще играе мощно, за да покаже, че не се чувства комфортно в институцията. Той иска да се бори за властта в държавата“, смята Плевнелиев.

„Президентът на Република България не управлява държавата, а я представлява“, напомни Плевнелиев. „Той представлява различията в гражданското общество. На държавния глава му отива да има различия по въпросите и да критикува, но той денонощно критикува правителството, но той същ е част от властта. Той не работи за върховенството на закона. Налагането на вето не бива да се прави на инат, на всяка цена, за да покаже че е опозиция. Той не бива да демонстрира, че е опозиция непрекъснато. През мандата си той демонстрира много думи, никаква конкретика, никакво съдържание“, смята предшественикът на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите на Плевнелиев, Радев не предлага никакви идеи на българите. „Той трябва да дава решения. Част е от баланса на демократичната държава. Той трябва да предлага решения. Радев бе единственият, който оплю българското председателство. Така ли се гради демокрация?“, попита политикът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3626 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.09.04 | 20:34

34

bose - като ти чета коментарите ти по нищо не се различаваш от тоя глупак дори в някой отношения стократно го превъзхождаш

boce

2019.09.05 | 10:28

38

смешко ,нямаш право да наричаш богат и успял човек глупак , който също е бил президент на БЪЛГАРИЯ

2019.09.04 | 23:50

37

Роско , още ли се взимаш на сериозно ???? Прочети коментарите първо !

2019.09.04 | 23:48

36

Путьо скапан , не се показвай !

2019.09.04 | 23:31

35

Този е назначен като анализатор на речите на Радев,без да си дава сметка,че народа с нищо не се впечатли от неговата работа като президент,освен с това как Борисов го дърпаше за ушите и казва,че и магаре да беше сложил щяло да стане президент.Няма как да простят,че имаме президент който може без страх да критикува управляващите

хах-ха-ха

2019.09.04 | 19:32

31

Не обръщайте внимание на простотиите, които ръси. Човекът е сериозно болен и има нужда от грижите на ония чичковци с белите престилки да му направят лоботомия, че да си затвори най-после голямата уста,

каква физиономия само ...

2019.09.04 | 20:06

33

Сигурно са го сложили вече в учебниците по психиатрия...

2019.09.04 | 17:28

17

boce - баща ти само ако знаеше какъв глупак си веднага щеше да те смени с маймуна глупако ! Какво полезно тоя идиот до сега е направил за България че и сега ?Т Ти да нв си му кучката ?

boce

2019.09.04 | 19:45

32

селски , човека е изкарал милиони в Германия с труд ,а ти глупако сигурно още сереш на двора. А по въпроса за кучката питай майка ти , тя ги разбира тези неща.

2019.09.04 | 19:17

30

путкенлиев

БГ.

2019.09.04 | 19:05

29

Бате БОИКО,нее лош,работи,старае се за разлика от Крадеца И.КОСТОВ.но още требва да ги натиска тиа шваби,АНДЖИ МЕРКЕЛ само му се радва,а тои неусетно прави Геноцид без воина в БГ.

2019.09.04 | 18:53

28

Какъв завод,какви пет лева::Кои ще работииии????.България последните 15.години се Изпразни Тотално.,и отгоре на всичко ще се молат на Ердоган wv.да е в Турция.запомнете го.

Народен човек

2019.09.04 | 18:49

27

Да бе в играта си ! Ама оная с черните братя с фалангите отзадзе да те наиграят ! Смешник

Добави коментар

Водещи новини