Има задържани за жестокото убийство на мъж в столицата

  • 04 септември 2019 14:21

  • 9528
  • 8
©

Неутрализирахме голяма престъпна група, занимаваща се с телефонни измами. След акцията ни се забелязва силен спад на подобен тип престъпления. Продължаваме и с разяснителната кампания сред гражданите, което доказано е най-добрата превенция. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, по време на изслушването си в парламентарната вътрешна комисия в НС, предаде репортер на Novini.bg.

На влизане в зала, вътрешният министър разкри подробности за акцията в ТЕЦ "Перник" и в още три обекта, където бе влязла жандармерия. "Това е по постановление на прокуратурата заедно с Министерство на околната среда и водите. Извършва се проверка по отношение на спазване на законите, свързани с изгарянето на отпадъци и дали това се извършва по регламентирания от закона начин", допълни министърът.

На въпрос дали има нарушения, той посочи, че на този етап не може да каже.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде подробности за разкритите случаи от преди дни. „Поздравих колегите за безстрашната работа, която свършиха по разкриване на случая от Негован. Въпреки, че заловихме извършителите, работата по случа продължава. Специфичното при този случай бе, че нямахме подаден сигнал за изчезване на жертвите“.

„Друг случай от последните дни е по повод открития труп на млад мъж в София. В случая се касае за жестоко убийство с използване на сила. Имаме заподозрени и обявени за издирване, задържани, с които се работи. Този случай също върви към разрешаване. Благодарение на доброто взаимодействие между МВР и прокуратурата имаме спад с 30% на телефонните измами“, разкри той.

Все още има хора, които се поддават на тези измами. Авторите на подобни престъпления насочват дейността си в чужбина, но и там ги залавяме, стана ясно от думите на Иванов. Той добави, че според статистиката, има намаляване на битовата престъпност.

От БСП попитаха какво се прави за превенция на тежките престъпления, визирайки случаите от село Сотиря. „Постигнато бе бързото разкриване на престъплението. За съжаление не всичко може да бъде предотвратено. Има маргинализирани общности в страната. Извършваме активно наблюдение на криминалния контингент“, каза Маринов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9528 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
циганор

2019.09.04 | 18:02

8

циганорите застоиха цели села и квартали от замъци с пари от ало измами, тия се сетили след години предизборно да направят няколко хайки. утре ще ги пуснат и пак по старата песен. мангалите ще гласуват за тях да им пуснат тарторите и така с милата ни демокрация.

шопендар

2019.09.04 | 16:16

5

че е кочина-кочина е ,но не е седесарска а посткомунистическа червени скапаняци.

Българин

2019.09.04 | 17:09

7

Посткомунистическа значи седесарска!!! Седесарите през социализъмът беха комунисти!!

Insolance

2019.09.04 | 16:47

6

Вместо да пускате реклами, че гласуването е наше право, което ще промени света, направете образоватлни клипове за възрастните хора да не се поддават на ало - измамниците. Всички възрасни гледат телевизия и вярват на нея/направо им се чудя/, но в случая ще има полза.

КОР ДЛЯ МИЛИЦАЙЦЕВ

2019.09.04 | 15:49

4

България-един разпадащ се престъпно-корупционен кенефф и райско кътче за мафиота Боко и приближените му верни псета като двамцата на снимката

Бандитите си правят ташак

2019.09.04 | 15:38

3

със седесарската ченгеджийница, 1000 униформени бълъци не можаха да хванат убиеца от Костенец, а той бил там.

Жестоки убийства всеки ден

2019.09.04 | 15:36

2

пoрутена, рaзкапана, изпeдepacтена седесарска кочина България. Това ще накара още много сънародници да напуснат тоя костовистки кенеф и да забегнат в чужбина.

що

2019.09.04 | 14:57

1

що през останалото време какво правите? - спите и скатавате. криете се по храстите и събирате глоби - допълнителни даницъ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини