Ген. Янев: Радев и Борисов трябва да работят за българските граждани

  • 04 септември 2019 07:53

  • 419
  • 0
Ген. Янев: Радев и Борисов трябва да работят за българските граждани
© кадър - бТВ

„В последно време наблюдаваме много честа смяна на законите и в някои случаи има усещане за безпринципност и партизанска уклончивост за решения, които са конюнктурни в момента”. Това обясни секретарят по сигурност и отбрана на президента - ген. Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в ефира на бТВ.

Причина за изказването му е наложеното от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на вето за промените в Закона за военното разузнаване.

 Янев обясни, че търсеният проблем, дали цивилен или военен да ръководи служба „Военна информация”, не е основен. Той обясни, че в последните 10 г. са били направени доста промени в службата, а конкретният въпрос не е бил решен и продължава да се дискутира.

„В момента не можем да говорим за някаква конкретика, нито пък да споменаваме имена, защото не е здравословно”, допълни той. Освен това експертът заяви, че алтернативата военен-цивилен трябва да съществува и в звена като „Военна полиция”, ВМА или Военна академия.

„Човекът, който оглавява службата трябва да е преминал през йерархията и да има определени качества и възможности. Това може да се случи за цивилен, и за военен, като условията за преминаване са записани в закона”, допълни Янев.

Според него се накърнява начина, по който служителите в службите изграждат кариерите си, заради несигурността в законодателната процедура.По думите му това поражда несигурност и в самата служба.

Ген. Янев обясни, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са призовани в рамките на техните задължения да работят за българския народ.

„Ако има някакъв спор, то, той е принципен и двамата трябва да работят за осигуряване на по-добър живот за гражданите”.

Последвайте канала на

Калина Христова
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини