МГЕРБ участваха в дискусия с председателя на младежката организация на Националната либерална партия в Румъния Мара Мареш

  • 30 август 2019 14:18

  • 225
  • 1
МГЕРБ участваха в дискусия с председателя на младежката организация на Националната либерална партия в Румъния Мара Мареш
© ПП ГЕРБ

Как може да се разшири сътрудничеството между младежките организации на ГЕРБ и Националната либерална партия в Румъния и как младите хора могат да бъдат привлечени към политиката - бяха темите на дискусията между МГЕРБ и председателя на Националната либерална партия в Румъния Мара Мареш. Събитието се проведе във Варна в рамките на 12-ия Летен университет на младежката структура на ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Надявам се, че днешната ни среща ще бъде само началото на нашето бъдещо сътрудничество. България е наш стратегически партньор и приятел. Като съседни държави до голяма степен споделяме общи цели и има множество прилики в нашите общества“, заяви Мареш, като изрази надеждата си, че двете организации скоро могат да организират събитие съвместно.

Тя сподели, че младежите на НЛП в Румъния често обсъждат на различни форуми дигитализацията, индустриалната революция, както и оптимизирането на работата на администрацията чрез новите технологии.

„В нашата страна имаме голям проблем с т.нар. „изтичане на мозъци“. Непрекъснато търсим решение на това и дори вече имаме подготвена програма за справяне с проблема след като нашата партия се върне на власт в Румъния“, уточни Мара Мареш.

„Опитваме се да привлечем повече млади хора към политиката, но не е лесно, защото повечето от тях гледат на нея като нещо лошо. Затова ние сме възприели следния подход – работим по теми, които касаят главно младежта като образование, технологии, заетост и т.н.“, каза още председателят на младежката организация на НЛП.

По думите й младите политици имат дълг да покажат на своите връстници, че политиката не е сива материя, а инструмент за осъществяване на промяна.

„Искаш ли промяна – политиката е пътят“, коментира в заключение тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.30 | 21:21

1

Защо не се допускат коментари?

Добави коментар

Водещи новини