Неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС се провежда в Хелзинки, Финландия

  • 28 август 2019 15:45

  • 267
  • 0
Неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС се провежда в Хелзинки, Финландия
© Булфото (архив)

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов участва в неформалната среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС, която се провежда на 28 и 29 август 2019 г. в Хелзинки в рамките на финландското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от Министерство на отбраната.

Във фокуса на дискусиите са въпроси, свързани с изкуствения интелект, влиянието на климата върху отбраната и инициативата на ЕС за координирано морско присъствие.

За участие в срещата са поканени генералният секретар на НАТО  и заместник-генералният секретар на ООН по мироопазващите операции.

Предвижда се те да предоставят актуална информация за вижданията на двете организации за по-нататъшно сътрудничество с ЕС в сферата на климатичните промени и отбраната.

Форумът ще приключи със съвместно заседание на министрите на отбраната и министрите на външните работи на държавите-членки на ЕС, на което ще бъдат обсъдени резултатите от различните сценарии за справяне с хибридни заплахи, които вече са били представяни на вниманието на министрите на правосъдието и на министрите на вътрешните работи през юли т. г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини