ГЕРБ: Росица Велкова не е учредител на партията

  • 15 март 2012 16:20

  • 2154
  • 5
ГЕРБ: Росица Велкова не е учредител на партията
©

Росица Велкова не е била учредител на ПП ГЕРБ, нито член на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Повод за изявлението са публикациите в медиите, които свързаха името й със създаването на политическата партия.

Името на Велкова изплува във връзка с лобисткия скандал, в който бяха замесени имената на Петер Хохегер, австрийски министри и Моника Йосифова, която живее на семейни начала с лидера на БСП Сергей Станишев.

Оказа се, че Велкова е била управител на фирмата "Хохегер БГ" от месец 2008 година до лятото на 2009 г

През 2008 г. г-жа Велкова е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ. В рамките на комисията всеки един участник е имал възможност да дава становища и препоръки за развитието на сектор информационни технологии като цяло, уточняват още от управлявщата партия.

Официалното становище на ГЕРБ съвпада с вече казаното по същия повод и от самата Росица Велкова. Тя отрече да познава вътрешния министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветанов Цветанов и някога да е работила за него.

Последвайте канала на

2154 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Фурията

2012.03.18 | 17:52

5
Питам се, как може приятно момиче като Росица Велкова да си ляга с Цветанов?? Дано и тя не загази като тъщата!
отговор на № 3

2012.03.18 | 17:51

4
Какви са тези глупости-- Сергей Станишев бил платил, че защо е необходимо да плаща и да се излага- не виждате ли кой е бил управител на фирмата от българска страна г-жа Велкова,а не Моника Йосифова...........
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.03.18 | 17:51

3
Е ТО И ТИ СИ КУПИ 6-АПАРТАМЕНТА С "ЧЕСТНО ИЗКАРАНИ ПАРИ".......НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА!!!!!Близката на министър ан вътрешните работи и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов Росица Велкова е човекът, който е представлявал лобистката компания у нас, – съобщи електронното издание OffNews.bg. Росица Велкова е била управител на „Хохегер БГ“ от ноември 2008 до лятото на 2009 г., сочи справка в Търговския регистър. Велкова е учредител на ГЕРБ и един от авторите на управленската програма на партията. Публикация на сп. „Тема“ от 26 февруари 2009 г. я определя като един от “идеолозите на герберизма”. Според публикация в Computerworld.bg. от 6 юли 2009 г. Велкова е координатор на ИТ екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията за информационни и комуникационни технологии преди парламентарните избори. Стратегията е писана точно по времето, в което Велкова представлява австрийския лобист у нас. На среща с представители на IT бизнеса у нас по това време ГЕРБ я представя като бъдещия министър на информационните технологии. Идеята за такова министерство е обявена на 25 януари 2009 г. на кръгла маса в Благоевград, на която присъстват представители на ГЕРБ и фондация „Ханс Зайдел“. Такова министерство така и не е създадено. Обяснение защо ГЕРБ се отказва от идеята, никога не е давано официално, а неофициалните слухове имат твърде жълт оттенък.
1

2012.03.18 | 17:51

2
СЕР-ГЕЙ-РАСТИ на коя агенция платихте за тази лъжа?
сандо

2012.03.17 | 13:58

1
И какво стана сега, многодомеца се оказа и многоженец. Ама то лакомията не прощава никому. Цецо, ще върнеш ли парите? И да кажеш кого си консултирал, че не се сещам по какво си специалист ти точно?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини