Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства и общини

  • 07 август 2019 14:15

  • 368
  • 0
Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства и общини
© Novini.bg

Правителството се разпореди с имоти в полза на ведомства и общини, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Правителството реши да предостави безвъзмездно за управление имоти и части от имоти - публична държавна собственост, на Държавната комисия по сигурността на информацията. Имотите се намират в областите Кърджали, Плевен и Варна, и досега са били стопанисвани от Министерството на вътрешните работи. Поради отпаднала необходимост за МВР, правото на управление върху имотите се отнема от ведомството и се прехвърля на ДКСИ. 

На община Несебър, област Бургас, се прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост. Имотите, намиращи се в землището на Несебър, са необходими за реализацията на обект "Разширение на път с. Кошарица - к.к. "Слънчев бряг".

Община Бургас получава правото на собственост върху девет имота - държавна собственост.

Министерският съвет прие също решение за продажба на имот, собственост на България, в американския щат Ню Джърси, околия Берген. С приемането на проекта на решение на Министерски съвет българската държава ще се освободи от имот с отпаднала необходимост, за който към момента се отделя финансов ресурс както за поддръжка, така и за плащане на задължителните данъци и такси. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
368 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини