Яне Янев: Твърдението на НАП за папката "Qne Qnev" е абсолютна лъжа. Очаквам извинение!

  • 07 август 2019 11:51

  • 597
  • 1
Яне Янев: Твърдението на НАП за папката "Qne Qnev" е абсолютна лъжа. Очаквам извинение!
© Булфото (архив)

Във връзка с все още тлеещия скандал НАП-лийкс настойчиво ми се обаждат журналисти да коментирам темата и най-вече папката „Qne Qnev”. Прегледах почти всички интерпретации и най-обикновени спекулации, както по цялата тема с хакването на НАП, така и в частност за прословутата папка носеща моето име.

Това пише в официална позиция на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, по повод хакерската атака в НАП. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Отказвах коментари до момента, защото вярвам, че заради „бълхите“ в държавната информационна система не трябва да изгаря „юргана“ НАП. Знам колко е трудно да се пази репутацията на институциите и колко лесно може да се случи свлачище тип „Мургина“… Затова не искам да реагирам емоционално, но чакам уточнение, а след това и извинение във връзка със следното твърдение на НАП: „Папката QneQnev, в която се съдържат данни за доходите на стотици физически и юридически лица, е изготвена през 2008 г. по искане на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, в качеството му на тогавашен председател на антикорупционната комисия в парламента, твърдят от НАП. Запитването на Янев е било за стоте юридически лица и стоте физически лица с най-високи декларирани доходи през предходната година.“

Това е цитат от публикация на вестник Капитал от 28 юли т.г. с подзаглавие „Папката QneQnev била по запитване на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, от 2008 г., когато е бил шеф на антикорупционната комисия в парламента“ . Това твърдение на НАП е абсолютна лъжа! Истината е, че:

1. Не съм правил запитване 2008 г. и не съм бил председател на антикорупционната комисия в НС, защото съм избран за председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика едва юли 2009.

2. Няма как да е изготвена по мое искане каквато и да била папка през 2008г.

3. През 2009 г. действително съм изисквал от НАП информация за нуждите на антикорупционната комисия, като документът е с гриф „Секретно“ и е изведен през секретната секция на Народното събрание, като мотивирано искане за данните не само на физически и юридически лица със съмнение за укрити доходи, но и на политици от високите етажи на властта заради несъответствие между стандарта им на живот, постъпили данни за кешови наличности и трансвери на големи парични потоци и жалките им доходи декларирани пред Сметната палата.

4. Правилата за работа с класифицирана информация изискват на секретно запитване да се получи засекретен отговор. Същият и към настоящия момент се намира в секретната секция на Народното събрание и се съхранява по предвидения в закона ред. За мен е напълно непонятно, че материалите във връзка с моето искане са се намирали незащитени от неоторизиран достъп в Информационната система на НАП. Тази електронна папка е трябвало да бъде унищожена след изготвяне на отговора до Народното събрание или да бъде надеждно защитена със съответни софтуерни способи", завършва съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
597 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АНОНИМЕН

2019.08.07 | 22:22

1

Странно аз съм роден 1990 и също присъствам в тази таблица на Яни Янев.... И още по странното 2009 съм завършил и учил хххаахаха... И още по странно вътре е физическата заплата която получавам в момента явно... Таблицата сама изчислява и предсказва.... Има неудобни въпроси май....

Добави коментар

Водещи новини