Над 800 души от Европа са в Албена, обсъждат бъдещето на ЕС

  • 02 август 2019 08:31

  • 1153
  • 1
Над 800 души от Европа са в Албена, обсъждат бъдещето на ЕС
© личен архив

Младежкото обединение в БСП ще бъде домакин на Летен лагер 2019-та, който ще бъде под наслов „Борим се срещу всяка социална несправедливост“. Лагерът на младите европейски социалисти се провежда ежегодно през последните 30 години и за първи път България има честта да бъде домакин на най- голямото международно европейско мероприятие.

 Очакват се над 800 участници от цяла Европа, като в Албена ще пристигна младежи от 30 държави, сред които са Франция, Германия, Испания, Италия, Португалия и т.н. Сред гостите в България ще бъдат младите лидери на Европа- наскоро избрани социалисти евродепутати, общински съветници, съветници на министри, партийни ръководители и кметове.

Най-голям интерес предизвика представянето на младия евродепутат Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа на тема “Как да привлечем младите към социалистическата идея”.

Главен фокус на лагера ще бъдат темите, свързани с борбата с неравенствата във всички сфери на обществото и намиране на нови възможности за подобряване на стандарта на живот във всички европейски държави, създаване на връзка с младите хора, борба с нарастващата заплаха от измененията в климата и замърсяването на околната среда, социална кохезия и интеграцията на Западните Балкани. За първи път на такова събитие ще бъде обсъждана темата за отношенията между Европейския съюз и Руската федерация.

Последвайте канала на

Novini.bg
1153 1

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.02 | 18:14

1
kAKWA TI EVROPA , TOVA SA VSE 4ERVENITE PUTYOVCI NA BA6TICATA IM PUTYA !

Добави коментар

Водещи новини