Шефът на КПКОНПИ подаде оставка

  • 31 юли 2019 12:09

  • 4565
  • 1
© bulphoto (архив)

Шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на пред депутатите в пленарната зала по време на заседанието в сряда.

Тя предложи точката за предсрочното му освобождане да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

От БСП настояха Георгиев да се яви в пленарна зала и да обясни мотивите за решението си.

Скандалът с терасата върху покрива на жилището на шефа на антикорупционната комисия започна след като стана ясно, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент. Започна проверка за законността на навеса. В разгара на скандала Пламен Георгиев заяви, че казусът с терасата е атака срещу него от олигарси, които комисията разследва. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г препоръча на Георгиев да излезе в отпуска, докато се направи проверки от НАП и прокуратурата.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.31 | 13:51

1

molia kupenite ot grob i osranite jurnalisti da badat po tocni i da ni informirat tce grobarskata sluga i prestapnik georgiev e podal otstavka.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини