Повторната проверка на терасата на Пламен Георгиев се бави с месец

  • 25 юли 2019 20:03

  • 1072
  • 0
Повторната проверка на терасата на Пламен Георгиев се бави с месец
© БТВ

Столичната община забави с месец повторната проверка на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Доводите, с които вече бившият шеф на строителния контрол Влади Калинов обяви, че навесите не трябва да бъдат съборени, оказва се, че липсват в строителните книжа.

Район "Слатина" установи, че почти 60 квадрата навеси са незаконни. Становището беше обезсилено с довода, че изграденото било там преди акт 16, а Влади Калинов се раздели с поста си.

Според кмета на София забавянето е заради процедури, които трябва да бъдат спазени: "Аз разбирам, че всички хора искат всичко да се случи много бързо и аз искам", заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Главният архитект на София, който сега отговаря за строителния надзор обяви, че този път процедурата ще е различна. Решението на кмета на "Слатина" ще е окончателно. Оттам ще излезе и заповедта за премахване на навесите.

"В този екзекутив липсват въпросните покриви. Екзекутивът да преведа на български е крайният документ, който удостоверява как е изглеждала сградата във времето на завършването", каза Здравко Здравков, главен архитект на София, цитиран от БТВ.

В "Слатина" се готвят за поредно посещение при антикорупционния шеф.

Пламен Георгиев може да обжалва решението пред съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини