Корнелия Нинова: Кризите у нас идват заради небрежност, корупция и некадърност

  • 26 юли 2019 21:48

  • 1620
  • 6
Корнелия Нинова: Кризите у нас идват заради небрежност, корупция и некадърност
© БНТ

Сделката за закупуването на самолетите F-16 е твърде скъпа за България. Това е сделка, която надхвърли параметрите, които бяха определени от Народното събрание. Договорът е неизгоден за българския национален интерес, така че с президента в този случай споделяме едно мнение и ветото му бе правилно. Това заяви в студиото на ''Панорама'' в ефира на БНТ председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

,,Утре ще видите на историческата поляна дали вътре в партията има някакви противоречия или това са спорове на върха, които не разделят партията в пътя, който върви, в идеите. Днес приехме платформата си. Първата партия сме, която обявява платформата си. Това е, което ни събира. Другото са личностни спорове на върха", добави тя.

,,По отношение на кризата с африканската чума е най-важно първо да се реши проблемът, а след това да се търси отговорност. Нашата реакция беше адекватна. Искам да припомня, че година и половина ние предупреждаваме за чумата, но никой не ни чу. Властта допусна много грешки. Що се отнася до хакерската атака срещу НАП - днес предложихме конкретни решения след като правителството допусна този пробив в сигурносттта, а именно  държавата да поеме разходите за онези, които желаят да си сменят личните карти. По-рано г-жа Караянчева заяви, че кризите идвали и не може да се предвидят. Не, кризите си имат причини и това са небрежност, корупция и некадърност. Същото се случи преди година и с Търговския регистър. Години наред се сриват системи, за които са били дадени два милиарда лева. Тази криза показа системна грешка и безсилие да се решат тези проблеми'', коментира лидерът на левицата.

,,Темата с партийната субсидия е принципна. Управляващите позволиха бизнесът да купува политици. Освен това няма никакви разписани правила при какви условия фирми или фондации ще спонсорират партиите'', отбеляза Нинова по въпроса с партийните субсидии.

На въпрос за избора на нов главен прокурор лидерът на БСП отговори, че опозицията ще излезе с мнение, когато приключи процедурата на 29 юли, тъй като теоретично е възможно да има и втора кандидатура.

На въпрос дали социалистическата партия е готова да управлява Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за отвърна, че всички в партията работят за това ''много упорито''.

,,Показахме, че сме не само сериозна, но и единствената опозиция на това управление. Ние сме единствената партия, която върви нагоре'', посочи още Нинова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1620 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Az

2019.07.27 | 06:58

6

I nai veche zaradi komunisti!

2019.07.27 | 00:19

5

педали скапани

Българка

2019.07.27 | 00:00

4

Пача!!!

2019.07.26 | 22:37

3

A GOOD COMUNIST IS THE DEAD COMUNIST

2019.07.26 | 22:33

2

KUDETO IMA SOCIALISTI IMA MIZERIA

2019.07.26 | 22:00

1

KRIZITE IDAT ZARADI BSP!

Добави коментар

Водещи новини