Томислав Дончев: Президентът е против правителството от самото начало

  • 25 юли 2019 18:52

  • 3293
  • 6
Томислав Дончев: Президентът е против правителството от самото начало
© БНТ

Ситуацията е много тежка, работата е трудна по много причини. Българските ветеринарни власти знаят какво правят, но не винаги получават необходимата институционална и обществена подкрепа. Дори има случаи на селски кметове, от които не срещаме необходимата подкрепа. Такова мнение сподели вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в студиото на ''Още от деня'' по БНТ във връзка с борбата срещу разпространението на африканската чума.

,,Очевидно е, че мерките, които са били предприемани досега, не са били достатъчни, в това число и оградата по границата с Румъния. Чехия успя да овладее заболяването като умъртви всички животни в задния двор, но такава мярка тук трудно ще бъде предприета заради съмнението на хората'', каза още по темата Дончев и изрази надежда България да не загуби сектора си по свиневъдство.

Той увери, че всички стопани, чиито животни са били евтаназирани, ще бъдат компенсирани от държавата.

,,Атаката срещу НАП не е просто проблем, а най-тежкият кибритен инцидент в историята ни. Кой, как и защо е извършил трябва да установи прокуратурата и съдът. За жалост парите, които се отделят за електронни системи, не са достатъчни. Годишно у нас се харчат към 100 милиона лева за поддръжка на софтуерните системи и 5 млн. за киберсигурност, но тези пари явно са недостатъчни'', обясни вицепремиерът.

,,Във всяка страна големите разходи за отбрана не са популярна мярка. Всеки казва, че с тези пари е трябвало да се построи железница, пътища, да се осигурят социални плащания, но едва ли някой се съмнява, че Българската армия трябва да има и нов боеспособен самолет'', заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

,,Президентът си има ясна позиция против правителството от самото начало и това е негово право. Само ще отбележа нещо по последното вето върху ратификацията на договорите за F-16. България води преговори със САЩ, постига се споразумение, което е одобрено от Народното събрание и Конгреса на САЩ и в един момент президентът Радев казва, че тези работи не са хубави, което не е добре'', допълни още той.

Относно бъдещето на малката коалиция Дончев посочи, че не желае да коментира процеси в други партии, но изради надежда, че правителството ще успее да изпълни начертаните си цели и програми.

Последвайте канала на

Novini.bg
3293 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.07.26 | 05:12

6

Borisov e komunisticheski gei.

2019.07.25 | 21:24

4

RADEV E RUSKI GEI

haha

2019.07.26 | 00:20

5

а ти турски

2019.07.25 | 21:18

3

ÈSTEN ÒWEK KAK DA BYDE S GERBAWATA [AJKA ???

2019.07.25 | 21:10

2

SKAPAN NEKADYRNIK - GODINI NA RED [EF NA ÖTWORENO OB]ESTWO " GABROWO !!

Сини

2019.07.25 | 19:09

1

пички

Добави коментар

Водещи новини