Валентин Радев: Със сделката за Ф-16 се доближаваме до фронтмена на НАТО

  • 25 юли 2019 08:55

  • 432
  • 1
Валентин Радев: Със сделката за Ф-16 се доближаваме до фронтмена на НАТО
© Фейсбук

"Загубваме голямата картина, не виждаме, че със сделката за Ф-16 се доближаваме до нашия стратегически партньор и обвиненията са толкова несъстоятелни, че ние сме в Европейския съюз, а Евросъюзът произвежда също самолети, и защо трябва да отиваме в Щатите и да инвестираме в тяхната икономика. Ами, много просто. Десетилетия сме инвестирали във военната икономика на Европа. Сега ние купуваме най-добрите самолети. От САЩ чакаме защитата, защото САЩ са фронтменът на НАТО". Това каза пред БНР Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, депутат от ГЕРБ и бивш вътрешен министър, по темата за отхвърленото вето на президента върху договорите за придобиване на изтребителите Ф-16.

В предаването "Преди всички" Радев подчерта, че инвестицията за Ф-16 е една от най-мащабните, които държавата е правила досега.

"Искам да попитам защо всички, които ни критикуват, не говорят за това какво би се случило, ако сделката беше за "Грипен“. При сделка с "Грипен" ние купуваме само платформата, тоест онова, което лети. Те ни го предлагат без въоръжение, без комуникация, без всичко останало, за което после трябва да се договаряме с трети страни и за още пари. Цената е в пъти по-висока и то за нещо, което не е толкова качествено. Най-доброто, което можем да направим с парите, които имаме, е Ф-16. И това е свързано с доверието към нашите партньори".

Последвайте канала на

Novini.bg
432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.07.25 | 17:25

1

TOQ SE OSRA S MWR SEGA DAWA SYWETI !!!

Добави коментар

Водещи новини