Каракачанов: Няма абсолютно никакви скрити задължения за F-16

  • 24 юли 2019 20:25

  • 890
  • 3
Каракачанов: Няма абсолютно никакви скрити задължения за F-16
©

Не съм съгласен, че по този въпрос не е имало достатъчно дебат. Дебатът започна преди повече от две години, когато станах министър на отбраната. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността във връзка с днешното изявление на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по повод сделката за новите изтребители за армията.

2 години и 4 месеца вече това е тема, която не слиза от медиите, обсъждала се е и в Комисията по отбрана, и в пленарна зала, и на професинално, и на политическо ниво, заяви Каракачанов.

Няма абсолютно никакви скрити задължения, които следват от подписването на договора, няма никакви допълнителни договори, които трябва да бъдат подписани до получаването на самолетите, подчерта военният министър.

По думите му годишната поддръжка на F-16 излиза по-евтино от годишната поддръжка на "Грипен".

Всички тези опити да се всява някакъв страх в обществото, че ще бъдем натоварени с допълнителни разходи, както и че самолетите не отговарят на изискванията за охрана на въздушната граница, не отговарят на истината, категоричен е Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Мога да гарантирам, че всички, които отговарят за сделката, си свършиха работата, заяви вицепремиерът.

Институциите трябва да говорят помежду си, а не през медиите, защото се получава развален телефон, отбеляза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Абсолютно не отговарят на истината опасенията, че покупката на F-16 ще бъде за сметка на другите два проекта – флота и сухопътните войски. Това по никакъв начин не е поставяно на дневен ред като проблем. Буквално се движеха в пакет трите проекта, каза още министърът на отбраната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
890 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Въййй

2019.07.24 | 23:29

3

Дà дà дà тòчнò. Щèше дà кàжèш нàли. Лàпнèтè си бòнуситè ,нàрòдà плàщà

2019.07.24 | 21:29

2

Toq kakto se osra kak li ]e si ìsti sega golemiq dirnik ??

ХА ХА ХА ХА

2019.07.24 | 21:05

1

AKO IMA TI SIGURNO ]E KAVE] MENTE- PATRIOTE !!!

Добави коментар

Водещи новини