Караянчева: Да вземем пример от Рожен, за да сме по-обединени в името на България

Роженският събор е красноречиво доказателство, че българският дух е жив, заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на пред гостите на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен – 2019”.

Тя отбеляза, че България има какво да остави на идните поколения и всички трябва да направим нужното за продължаване и съхраняване на нашите богати традиции. Радвам се, че съм тук – на тази вълшебна планина, за да усетя неповторимата атмосфера, подчерта още председателят на парламента.   

"Трябва да вземем пример от Рожен, за да бъдем по-разумни, по-мъдри и по-обединени в името на България", каза още тя.

Този уникален събор пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отварят сърцето и душата, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на Народното събрание поведе традиционното голямо роженско хоро, в което се включват всички участници в събора. Тя разгледа представената от Регионалния исторически музей – Смолян пътуваща изложба, която представя местни традиционни обичаи и етнографски експонати. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посети базара на местни занаятчии и опита характерни родопски ястия.  

На събора присъстваха председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е и народни представители.

Над 3500 изпълнители от всички фолклорни области в страната пеят, танцуват и свирят на четири сцени на Роженските поляни в трите дни на събора. Изложения на продукти от български ферми, занаятчийски произведения, етнографски и музейни изложби са включени в програмата.

Коментари

  1. 2019.07.20 | 18:06

    Точно ти да говориш за обединение ккато председател на институция едва с 8% рейтинг .

  2. 2019.07.20 | 17:42

    Ще се обединим, след като всички тарикати върнат откраднатото!

  3. 2019.07.20 | 16:50

    От такива обединения накрая никой няма да остане. БАБХ да изпълнят още една поръчка за изтребване на овцете и на Рожен ще се събират на гадни бели германски кренвирши.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет