Екатерина Захариева се срещна с новия посланик на Испания у нас

  • 16 юли 2019 16:48

  • 261
  • 0
Екатерина Захариева се срещна с новия посланик на Испания у нас
© Външно министерство

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в Република България Алехандро Поланко Мата на среща днес.

„Радваме се, че Испания изпраща толкова опитен дипломат в България. Може да разчитате на пълната подкрепа на Министерството на външните работи и българската администрация в своята работа“, каза министър Захариева в своето приветствие към посланика.

„Благодарим за последователната подкрепа на Испания за присъединяването ни към Шенген, надяваме се тя да продължи“, допълни първият ди дипломат.

По време на срещата двамата обсъдиха актуални въпроси от европейския дневен ред и двустранните икономически отношения между страните ни.

Събеседниците се обединиха около мнението, че въпреки добрите връзки между двете държави на политическо ниво, бизнес отношенията може да бъдат надградени. Като ключова стъпка в тази посока те подчертаха изграждането на повече контакти между компаниите от двете страни.

Изтъкнати бяха и възможностите за обмен на експертизи относно развитието на туризма, както и по регионални въпроси.

На свой ред посланик Мата оцени високо българската подкрепа за Испания по ситуацията в Каталуния и изтъкна сходствата в позициите на двете страни по редица външнополитически въпроси.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини