Екатерина Захариева заминава на работно посещение в Грузия

  • 10 юли 2019 10:21

  • 198
  • 1
Екатерина Захариева заминава на работно посещение в Грузия
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава на работно посещение Грузия, където ще участва в Батумската международна конференция, посветена на 10-ата годишнина на Източното партньорство. Събитието ще събере политици от страните - членки на ЕС, и от страните от Източното партньорство, представители на бизнеса, академичните среди и неправителствения сектор.

Захариева ще участва в дискусия с колегите си от Германия, Швеция, Полша и Чехия, посветена на постигнатото от инициативата през последните 10 години, и предизвикателствата, пред които са изправени страните от региона по пътя на тяхната европейска интеграция.

Участниците ще направят преглед на основните области на сътрудничество между ЕС и страните от Източното партньорство и ще споделят нови идеи за по-нататъшно укрепване на инициативата и след 2020 г. Ще бъдат обсъдени процесите на демократизация в региона, развитието на сигурността в Черно море, сътрудничеството в областта на транспорта, енергетиката, комуникациите.

Вицепремиерът Захариева ще се срещне с президента на Грузия Саломе Зурабишвили и с министър-председателя Мамука Бахтадзе. Източното партньорство е създадено през 2009 г. като инициатива на Европейския съюз, която обединява страните - членки на Съюза и Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Целта му е засилване на регионалното сътрудничество между страните, както и активизирането на отношенията им с ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.10 | 10:24

1

Най - некадърния министър до сега .

Добави коментар

Водещи новини