Борисов разговаря с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски

  • 09 юли 2019 13:50

  • 558
  • 1
Борисов разговаря с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски
© Правителствена информационна служба

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г проведе двустранна среща с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски по време на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮЕ).

„С подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, дадохме перспектива на гражданите на Република Северна Македония и създадохме подходящите условия за подписването на Договора от Преспа“, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На срещата с Пендаровски премиерът Борисов отбеляза, че пред медиите днес е изразил благодарност към него и определи като положителен факт, че истината за общата ни история, включително и за Гоце Делчев, започва да се заявява публично от политици на най-високо ниво.

„През цялото време от 1992 г. до днес, България е настоявала единствено за това“, подчерта министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

От своя страна президентът Стево Пендаровски благодари за активната подкрепа, която България оказва на Република Северна Македония по пътя за европейското й бъдеще.

„Вие сте най-големият ни подръжник“, обърна се Пендаровски към българския министър-председател.

Президентът на Република Северна Македония подчерта, че на ниво дипломация отношенията между двете държави са прекрасни и е добре да се даде тласък на комисията да заработи още по - ефективно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
558 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
интересно

2019.07.09 | 14:35

1

интересно на какъв език са говорели?

Добави коментар

Водещи новини