Кметът на Сандански поискал сам новата етична комисия на ГЕРБ да провери обвиненията срещу него

  • 08 юли 2019 20:28

  • 1381
  • 2
Кметът на Сандански поискал сам новата етична комисия на ГЕРБ да провери обвиненията срещу него
© Булфото (архив)

Кметът на Сандански Кирил Котев заяви за БНР, че сам е поискал новата етична комисия да провери обвиненията срещу него за изграждане на незаконен водопровод. 

Котев реагира след изявленията, че първите сигнали до новия орган на Изпълнителната комисия в ГЕРБ са от двете курортни общини Сандански и Банско. 

От областното ръководство на ГЕРБ заявиха, че няма да коментират казаното от председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която вече е и член на Изпълнителната комисия в партията. 

Изненадата дойде от Сандански, чийто кмет Кирил Котев заяви за, че сам е поискал да бъде проверен от новата структура в ГЕРБ, която е натоварена с отговорността да изчисти партията от съмнения за корупция и злоупотреба с власт.

"Истината е, че вчера след събранието, което имаше политическата партия, исках среща с премиера във връзка с множество коментари и писания в национални медии, че това е проблем и че ми пречи да работя. Затова исках една среща с него. Настоях за среща, с която да изясним каква е ситуацията и да се спре със спекулацията, на което пък той каза, че се разработва такава етична комисия и предложи първият такъв град, който ще бъде пороверяван, да бъде Сандански. Аз го приех със задоволство, тъй като това ще помогне да спрат тези спекулации, които са до момента. Нямам никакви притеснения и мисля, че имам всичко необходимо, за да се защитя", заяви Котев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1381 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.08 | 23:17

2

Павлик Морозов в български вариант!

2019.07.08 | 20:58

1

ПОЧНАХА СЕЛСКИТЕ ДРАМИ И ПОДВИЗИТЕ ОТ СЕЛСКО ДРЪЗНОВЕНИЕ :))

Добави коментар

Водещи новини