Филип Попов: В БСП не може да се говори за разделение, а за принципи

  • 05 юли 2019 19:27

  • 452
  • 4
Филип Попов: В БСП не може да се говори за разделение, а за принципи
© БНТ

Като народен представител от Видин, аз съм задал 5 въпроса към министъра на здравеопазването, касаещи състоянието и развитието на МБАЛ "Света Петка", Видин. Подписах се в отворено писмо до министъра, в което народните представители ясно изразихме позицията да бъде спряна политиката на унищожаване на българското здравеопазване, особено в Северозападна България. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Филип Попов по БНТ, като коментира думите на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, съобщиха от пресцентъра на БСП.

От своя страна, проф Гайдарски, член на ИБ на БСП, определи обвиненията на Миков като обидни.

"В БСП не може да се говори за разделение, а за принципи. По отношение на това как е реагирал г-н Станишев и как е нарекъл г-н Борисов - това е негова работа и негово право. Аз не мисля, че г-н Борисов е държавник. Изпълнителното бюро на БСП също не мисли така", коментира Попов.

Той припомни доклада на Европейската комисия, в който се казва, че България е на едно от първите места по корупция, липса на достъп до здравеопазване и здравеопазване.

"В една държава с един държавник това нямаше да се сочи като проблем от неговите парньори в чужбина. Освен това - трябва да има достатъчно историческо време, за да се определи една личност за държавник или не", изрази мнение още народният представител. Той припомни и думите на Борисов, който е заявил, че ще намали партийните субсидии и е предупредил, че бизнесът ще превземе партиите.

"Как е възможно един министър председател да дойде и да каже, че продава българските партии - и какво от това", възмути се Попов. "БСП е оцелявала и ще оцелее. Въпросът е, че това е стъпка назад и означава показен разстрел на демокрацията", каза още Попов.

"Генералният проблем е сбърканата организация на здравеопазването в България, особено след правителството на Борисов - сменяха се министри на по 3 и 6 месеца. Всеки говореше за някаква реформа, за да се стигне до фатален момент за българското здравеопазване. В ситуацията, в която се намираме, министърът е поставен в много тежко положение, защото той трябва да отговаря за събитията, които са се случили преди него. Полагаме усилия да му дадем съвети, за да направи нещо добро за хората", заключи проф. Гайдарски.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
452 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Избирател

2019.07.06 | 09:21

4

За кои точно приниципи в БСП говориш, червен плъх?

За принципа на ЛЪЖАТА,
за принципа на КРАЖБАТА
за принципа на ИЗМАМАТА
за принципа на МАНИПУЛАЦИЯТА
за принципа на РАЗДЕЛЕНИЕТО
за принципа на ЛИКВИДИРАНЕТО на предприятия и личности?


Я сега чуй принципа на НАРОДА, на БЪЛГАРСКИЯ НАРИОД:

НИКОГА, НИКОГА ,НИКОГА повече мародерската и престъпна партия на БСП!
ДОЛУ спосранските некадърници, кардци и изверги!

Пешо

2019.07.06 | 08:45

3

Комунистите и техните наследници имат само четири принципа: Кради, лъжи, убивай и унищожавай. За целта са способни на всичко: атентати, убийства без съд и присъда, скалъпени съдебни процеси, въдворяване в лагери на смъртта, тотален терор да степен да превърнат една държава в затвор, промиване на мозъци, подмяна на историческите факти и активни мероприятия срещу всеки, който им пречи да крадат.....

Избирател

2019.07.06 | 00:45

2

Ей червени празнодумци и словоредци, млъкнете поне за един ден вашта мама нагла!

НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК в тая държава НЕ може вече да ви гледа гнусните цигански физиономии и да ви слуша празните комунделски бръшолевения!

Оставете ни поне през лятото на мира вашта мама мръсна и червени боклуци!

123

2019.07.05 | 19:52

1

Смешен си..!!...и прост...!!!

Добави коментар

Водещи новини