Ивайло Калфин: Всичко е възможно на този етап от преговорите за шеф на ЕП

  • 02 юли 2019 16:23

  • 292
  • 1
Ивайло Калфин: Всичко е възможно на този етап от преговорите за шеф на ЕП
©

Всеки един от тези постове, които се обсъждат в момента имат  своята голяма тежест и голямо влияние в ЕС.

Ако Българин попадне на един от тези посове, има огромни шанс да остави името си на един успешен представител, който и да е той.

Това коментира Ивайло Клафин в предаването “Плюс-минус” по Нова тв.

По думите му Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на има сериозни противоречия със сегашното ръководство на БСП, но това няма нищо общо с неговата европейска позиция.

Всичко е възможно на този етап, каза Калфин.
По думите му на този етап от преговорите се говори само за принципни въпроси, свързани само с това от кое политическо семейство да е председателят на ЕП.

Което име и да се появи, не е заради програмата на човека, а за да се запълнят кутийките. Това е много сериозен упрек, каза Калфин.

Очаква се до тази вечер да е ясно решението на лидерите. Кандидатурите трябва да бъдат подадени в европейския парламент, който в сряда ще гласува председателя си. Една от версиите за вероятното председателство на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на европейския парламент е, че той би разделил мандата от 5 на 2,5 години с Мамфред Вебер, който беше е водещият кандидат на ЕНП.  

Последвайте канала на

Novini.bg
292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ужас

2019.07.02 | 16:56

1

Този е бивш ибрикчия на Борисов. Измекяр няколко пъти.

Добави коментар

Водещи новини