СДС: Не сме съгласни, заради задкулисни договорки да се предаде най-важната позиция в Европа на социалистите

  • 01 юли 2019 14:49

  • 587
  • 7
СДС: Не сме съгласни, заради задкулисни договорки да се предаде най-важната позиция в Европа на социалистите
© СДС

Ние, в Съюза на демократичните сили, не сме съгласни с решението и готовността на лидерите на партии, членки на ЕНП, заради задкулисни договорки да предадат най-важната позиция в Европа на социалистите.

Това се казва в официална позиция на СДС по повод избора на нов председател на Европейската комисия, която публикуваме без редакторска намеса.

"Постът председател на Европейската комисия не може и не бива да бъде отстъпван от победителите ЕНП на победените социалисти. Това е предателство към избирателите на ЕНП. Тя спечели изборите, но сега доброволно и недалновидно е готова да подари властта на своя основен политически опонент.

Обяснението, че дясноцентристката ЕНП ще бъде компенсирана с други два поста, са неприемливи за СДС, защото:

Няма по-важен пост от този на председател на Европейската комисия. Той е диригентът на европравителство и в значителна степен определя политиката на Европа;

Европа, както и България, имат нужда от дясно управление;

Европа има нужда от ускорен икономически растеж;

Този приоритет води до развитие на общността в много по-голяма степен от това, което предлагат социалистите. Да, социалните политики са важни, но не са водещи за просперитета на Европа. Най-важен е растежът на икономиката;

Съвременният свят се променя много динамично и мястото на Европа, като една от водещите сили, не е запазено. Конкуренцията между ЕС, САЩ, Япония и Китай е огромна и Стария континент не може да става заложник на социалистически експерименти;

В СДС споделяме и нашите опасения, че г-н Тимерманс не е добър вариант за България, защото:

Той е противник на влизането ни в Шенген и Еврозоната и холандец по националност – от държава, която пречи на присъединяването ни към Шенген;

Позицията на СДС винаги е била, че Шенген и Еврозоната са национален приоритет за нашата страна, нейната най-важна кауза в момента. Ако сега ни бъде отнет този шанс, следващият ще бъде след години. Време, безвъзвратно загубено, което ще забави развитието ни;

Г-н Тимерманс е защитник на Истанбулската конвенция, която българското общество решително отхвърли;

Независимо, че на конгреса в Хелзинки СДС гласува водещ кандидат на ЕНП да бъде финландецът Стуб, след избирането на г-н Вебер ние твърдо застанахме зад него и продължаваме да го подкрепяме за председател на ЕК, защото Европа е изградена на базата на правила, а не на задкулисни договорки. След като в Лисабонския договор е постановен начинът за излъчване на кандидати за председатели на ЕК, той трябва да се спазва. Не бива един президент, та бил той и френският, да отхвърля вече приети правила, защото не отговарят на интересите му в момента.

Нашият евродепутат Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен, който е с богат политически опит и познава отлично социалистите, не случайно заяви, че няма да подкрепи социалист за председател на еврокомисията.

Призоваваме ръководството на ЕНП, спечелила най-голямата подкрепа и доверие на европейските избори, да постигне съгласие и да излъчи кандидат от партията за председател на Европейската комисия, който да бъде приет от ръководителите на страните-членки на Европейския съвет и да получи необходимата подкрепа в ЕП".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
587 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2019.07.01 | 18:00

7

ГЛУПАЦИ !!!

ХА ХА ХА ХА

2019.07.01 | 17:57

6

Тия боклуци от политическото бунище нещо се оляха .

2019.07.01 | 17:54

5

Кой ви пита вас бе малоумни педали ??? Точно вие ли ще определяте дневни ред на ЕС??

1

2019.07.01 | 16:36

4

Да им завиди човек на самочувствието да изразяват позиции, несъгласие, да тикат политическия си опит и т.н. До вчера никой, днес станали важни покрай охранения шопар, дето влезе в ЕП по милостинята на ГЕРБ, при това точно чрез задкулисни договорки.

????

2019.07.01 | 16:18

3

"Другари-господа" от "СДС",Бойко Методиев Борисов ли е ДЯСНОТО УПРАВЛЕНИЕ в България??????????????????????????????????????????????????

2019.07.01 | 15:30

2

Тия пък откъде се появиха? Какви са тия мишоци?

който не скача е ... кавал

2019.07.01 | 15:15

1

Тихо, че и за вас ще дойде "видов ден" за това, че разрушихте и окрадохте Родината ни- България .

Добави коментар

Водещи новини