Васил Велев: Не знаем в чия полза се управлява НЕК, но не е в полза на иконокимата

  • 27 юни 2019 07:48

  • 509
  • 4
Васил Велев: Не знаем в чия полза се управлява НЕК, но не е в полза на иконокимата
©

Не са ни известни аргументите за неприемането на оставката на шефа на НЕК.
Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в българия Васил Велев, по Нова тв.

По думите му става дума за недобро управление на НЕК.
Не знаем в чия полза се управлява НЕК, но очевидно не е в полза на иконокимата. Хората, за които работи въпросният изпълнителен директор са успели да се преборят за неговия пост, каза той.

Няма промяна в нашата позиция. Не знаем мотивите, с които е отхвърлена тази оставка, каза Велев.

Велев припомни и на какво се дължи тяхната позиция. Става дума за търг, при който е оферирана енергия без гарантиран почасов профил. Купува се такава за три месеца напред, а на предния ден се получава информация за кой час каква такава ще има.

Настояваме да се направи разследване на офертите, няма независим купувач, който би купил такава енергия. Това води до изкривяване на пазара, до скъпа енергия. Енергията не е обикновена стока.Няма друг такъв търг. Когато има такива с отклонения – това се определя със съгласието на продавач и купувач. Докато в случая това отклонение се определя от продавача. Ние настояваме да се направи проверка на тези оферти, категоричен е Велев.

Той допълни, че подобни случаи водят до изкривяване на икономиката. В момента е обявен нов търг, който според Велев отново облагодетелства определен участник в него.

Не сме искали среща с министъра, каза Васил Велев.

Последвайте канала на

Novini.bg
509 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.06.27 | 08:25

1

и Мнозинството Българи знаеме в чия полза се управлява НЕК : Б С П!

Наглата Говнелия искаше в нейния шизофреничен червен проватизаторски пристъп ЧЕЗ да обяви сделката си на търг! Това е все едно аз да искам да си продам колата на някой приятел изгодно и съседът да иска да се проведе търг за нея, защото мойта кола му харесва и на него!

Това разбиранетео на комунетата за икономика!

Освен това всеки опит някой друг да им разваля монопола в Енергетиката, чрез която от години държат всяко правителство на БЪлгария като заложник, ще бъде борен яростно от Спосранските лакеи на Русия и техните гнусни последователи!

Полски

2019.06.27 | 10:57

4

Хей прост, от 45 години все комунистите са ви виновни.Къде ги видя тия комунисти ве????Колко поколения според теб са 45 години?И колко години управляват "анти-комунистите" и какъв е резулата, а? Докато се делите на комуняги и анти-комуняги, ще сме нон стоп в батака!!!!!!!!!!!!Жалко за умствения багаж на масата от народа>!

2019.06.27 | 09:12

2

Абсолютно вярно.

Stamatis

2019.06.27 | 09:33

3

Айде, айде не се прави и ти! Представляваш група (банда) от измамници, наричащи се бизнесмени и индустриалци! Крадецът вика дръжте крадеца!

Добави коментар

Водещи новини