Симеонов: Субсидията от 1 лев е плод на един незаконен, глупав и необмислен референдум

Получихме едно разумно решение да не бързаме толкова с гласуването на законопроекта за бюджета. Ясни са позициите на широк кръг анализатори, че субсидия от 1 лев би ликвидирало многопартийната система в България. Такова решение би обслужило основно две партии - ГЕРБ и ДПС. В случай, че решението бъде ободрено, местните избори ще бъдат спечелени от тези две партии, а това не е справедливо. Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според него, субсидията от 1 лев на глас е прекалено рисковано. „Това работи основно за тези, които са се докопали до кранчета, от които източват обществени поръчки. Решението ни да гласуваме намаляването на субсидията е принципно. Политическите партии могат да постигнат до допирни точки, стига да имат желание за това. Чухме много смислени позиции“, подчерта вицепремиерът.

„Не можем да прескачаме цивилизационни етапи от историята. Не можем да прескочим 200 години демокрация и да приложим американския модел на финансиране на партиите. Няма да има фирма, която да направи дарение на опозиционна партия, защото ще я скъсат от проверки. За съжаление все още държавната администрация се използва за репресии срещу бизнеса. На мен лично са ми правили такива проверки. Това е парализиране на дейността на фирмата“, сподели Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„Не сме на една позиция с ДПС по този въпрос, защото тяхното поведение е непоследователно и непредвидимо. Предложението за 1 лева субсидия дойде от един незаконен, глупав и необмислен референдум. Благодарение на това, че беше обединен с президентските избори. Този човек, който го предложи, не може да бъде модел за поведение. Колегите от ГЕРБ разбраха, че могат да извлекат полза от това по това предложение. По този начин била ликвидирали всички малки партии още на следващите избори“, предупреди Симеонов.

„Не сме криели нашите различия в коалицията. Така е направено коалиционното споразумение, че всеки може да изразява своето мнение и да се аргументира. Трябва да помислим как да изпълним поетите ангажименти към избирателите, а не да поставим нови“, каза Симеонов, визирайки програмата за интеграция на ромите, предложена от ВМРО.

Според него има нереалистични мерки в нея. Той даде за пример събарянето на незаконните постройки и прогнозира масово преселение към големите градове и заселването на роми под мостове. „Това трябва да се направи етапно и разумно. Иначе сме съгласни, че това е проблем, отлаган от 30 години, но трябва да се прави не с политически средства и в полза на една политическа сила“, коментира воцепремиерът.

"Срещу Закона за шума протестират нарушителите – хора, които вече са санкционирани с протоколи и актове. Те са направили сдружение и сега ще правят някаква имитация на протест. Като ще протестират срещу ограничения, които ги има и в съществуващия закон, от 2006 г. Защото, Законът за шума, в който има ограничения за озвучаване нощно време, действа от 1 януари 2006 година”, коментира още Симеонов.

Той беше категоричен, че Законът за защита от шума в околната среда, приет от Парламента през миналата седмица, ще въведе ред. „Защото досега българският туризъм пъшкаше от огромните суми, които трябваше да плаща заради рекламации от страна на чуждестранните туристи. Те стоят тук 7 или 14 дни, правят рекламация заради това, че не са могли да спят и българските хотелиери изплащат на големите туроператори огромни суми, без да носят вина. Просто защото в съседство е имало дискотека, която е побърквала чужденците”, посочи Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Той заяви още, че Законът за защита от шума не е единствено за Черноморието, а засята цялата страна. „Президентът за пореден път се показа като политик, а не като президент на нацията”. Така Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 отговори на въпрос на водещата за наложеното от страна на президента вето за Черноморието. „Защото мотивите, с които той върна законопроекта са, че не са осигурени места за свободно поставяне на палатки, за т.н диво къмпингуване. Този мотив е лишен от основание, защото в закона е заложен срок за обособяване на такива места и този срок е след година и половина, тези места да бъдат обособени в общински, държавни или частни имоти”, подчерта Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Коментари

 1. 2019.06.27 | 07:33

  Тоя е Боклук

 2. 2019.06.27 | 05:40

  така и така бизнеса управлява държавата то се видя. Бизнеса да субсидира партиите тогава да се знае кой бизнесмен коя партия субсидира. Ако е честен бизнесмен- халал да му е. Ако не е- партията също да гори.

 3. 2019.06.27 | 03:48

  Шщ глупави нарича половината българия този...

 4. 2019.06.26 | 19:21

  НЕ ме интересува дали е правилно, глупаво или не. Като ти е казано 1 лев ще е и толкова. Като е за всички 1 лев реално е едно и също. Ти си много нагъл човек. Първите избори Бойко да не ги спечели със субсидия? Сега ако се яви Мая Манолова да не би да и трабва субсидия? Вие си вършете работата качествено, не се правете на тряснати като ви се показват грешки (както СЕ ОПИТВА да прави Бойко) и без субсидия ще ви избираме.

  1. 2019.06.27 | 01:14

   За тоя човекоподобен изрод няма да гласувам дори само той да е и живота ми да зависи от това . Аз казах ......

 5. 2019.06.26 | 22:59

  Валерката е гелем пич,Един такъв добродушен и малко глуповат,но е голем.нищо че пак счупи тъпомеро,голем е

 6. 2019.06.26 | 22:46

  Тоя да се радва до като е във власта, че после народът, никога няма да повтори грешката си!

 7. 2019.06.26 | 22:46

  ИЗРОД

 8. 2019.06.26 | 22:29

  Александър Томов, скъсаният презерватив на демокрацията на мутрите, курвите, доностниците и циганите!!!

 9. 2019.06.26 | 22:25

  Каква субсидия, какъв 1 лев, нагли, продажни гадове, за трепане сте!!!

  1. 2019.06.26 | 22:27

   80% негласували, и субсидия искат!?! НАГЛИ СКОТОВЕ!!!

 10. 2019.06.26 | 21:19

  Ама кой казва че трябва да си политик, бе селски? И без това не защитавате интереса на суверена?

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет