Весела Лечева: Предложението на ДПС и ГЕРБ за субсидиите е евтин популизъм

Предложението на събралите се ДПС и ГЕРБ за субсидиите, е евтин популистки ход, който да отговори на протестния вот. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Николаева Лечева е българска състезателка по стрелба и настоящ политик от Българската в ефира на БНР, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Тя обясни, че е бил предложен да се въведе американски модел.

„Звучи красиво и внушително, но няма как да бъде предложен за 10 минути. Той има поне 200 страници ограничения и в едно заседание с едно гласуване няма как България да стане като Америка“, категорична е тя.

По нейните думи е засегнато демократичното функциониране на политическата система и няма как БСП да подкрепи това.

„Ние сме за преразглеждане на субсидиите и начина, по който се финансират политическите партии, но това не трябва да измества задълбочения анализ на дефицитите на политическата система в България и какви биха били политическите последици от промяната на модела на финансиране“, подчерта Лечева.

Тя припомни, че БСП е поискала дебат за партийните субсидии, но никой, освен ДПС, не се е явил.

„Дебатът е не само за намалението на субсидиите, но и за начина, по който се разходват. Основателни въпроси са разходите за концерти и благотворителност – това политическа дейност ли е? Разговорът трябва да се състои върху контрола на изразходване на партийни и бюджетните средства, защото управляващата партия може да си позволи да изразходва средства от бюджета абсолютно безконтролно по време на кампании“, каза още народният представител. Тя допълни, че трябва да се обсъди и начинът, по който функционират медиите, какъв трябва да бъде достъпът до тях на политическите сили, участващи в кампании.

„Намаляването на ДДС върху храните го предлагаме още от алтернативния бюджет миналата година, когато представихме „Визия за България“. Това е и практиката в цяла Европа“, припомни Лечева.

Според нея трябва да се отговори на въпроса за бедността, огромното социално неравенство в България и цените на основните продукти.

„Голяма част от нашите съграждани си купуват лекарства от Турция и Гърция, заради високите цени у нас. Предлагаме смислен и сериозен дебат по отношение на диференцирани ставки на ДДС, но вместо това има заядливо и на инат законодателство и решения“, коментира Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Николаева Лечева е българска състезателка по стрелба и настоящ политик от Българската.

Коментари

 1. 2019.06.23 | 12:10

  Ходи да избършеш насрания г,ъз на стреляния ти от другарите мъж ма червена к.урвоо!

 2. 2019.06.23 | 13:08

  Ами да спонсорира партията си кърмилница .Такива като нея .Курнела .Гечев ,Гергов и още много други които приватизираха крадоха грабиха знаят само да вземат ,а не да дават,всички са като питбули с обратна захапка хапат и не пускат кокала,нагла и безочлива жена .....до кога такива като нея ще решат бъдещето на децата ни ?

 3. 2019.06.23 | 14:18

  Във всяка демократична държава има референдуми и в България имаше и народа си каза мнението, а народа е данъкоплатеца от неговите пари вие взимате субсидий, и заплати нали така. Може би вие не зачитате волята на народа

 4. 2019.06.23 | 14:18

  Дрисла от кога разбираш и ти от политика,иди да сменяш памперсите на мъжа ти и спри да лаеш

 5. 2019.06.23 | 15:04

  народа каза 1лв. и 120 депутата .

 6. 2019.06.23 | 16:15

  червените миндили и популизъм не можете от некадърност да спретнете!!!!!!!!

 7. 2019.06.24 | 14:37

  Популизъм казваш. А какво беше воят-вашият и на "президента" ви по време на референдума и по време на неговата кампания. Не пищяхте ли и не виехте ли срещу ГЕРБ точно за това. Сега - популизъм било. Като сте лъгали хората тогава, яжте сополите сега. Хак ви е!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет