Караянчева в Баку: Стремежите на страните към бърз икономически растеж водят до намаляване на запасите от природни ресурси и изменение на климата

  • 20 юни 2019 11:19

  • 264
  • 0
Караянчева в Баку: Стремежите на страните към бърз икономически растеж водят до намаляване на запасите от природни ресурси и изменение на климата
© Пресцентър НС

53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество е насочена към укрепването на икономическите връзки в региона и насърчаването на ползотворния интерпарламентарен диалог. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в приветствието си на церемонията по откриването на 53-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на ПАЧИС.

Форумът се провежда на 20 и 21 юни 2019 г. в Азербайджан.

На 1 юли 2019 г. Народното събрание на Република България ще поеме председателството на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество през следващите шест месеца.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че темата на форума за засилване на ролята на парламентите за повишаване на устойчивата енергия в региона е колкото важна, толкова и актуална. Свидетели сме на процеси в световен мащаб, при които стремежите на страните към постигане на бърз икономически растеж водят до непрекъснато намаляване на запасите от природни ресурси и изменение на климата, отбеляза още председателят на парламента. Това по думите й обуславя необходимостта от приемането на нови политики, насочени към отворени, конкурентноспособни и екологично-ефективни производства, които да подпомогнат устойчивото развитие на региона.

В тези условия от националните парламенти се очаква да продължат своята активна дейност в търсене на ефективно сътрудничество в областта на устойчивата енергия, водени от принципа, че това би могло да послужи като основа за цялостно активизиране на отношенията между страните, гарантиране на стабилността и повишаване на устойчивата енергия в широкия Черноморски регион, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Тя приветства усилията на националните парламенти на държавите-членки на ПАЧИС по въвеждането на принципите на устойчиво развитие на регионално и национално ниво, както и процесите за тяхната институционализация чрез употребата на различните ресурси на ПАЧИС и на възможностите, предоставени от европейските политики и инструменти за нашия регион.

Във форума  участват ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Петър Кънев, председателят на парламентарната Група за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид, заместник-ръководителят на българската делегация в ПАЧИС Павел Христов и нейните членове Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, Николай Александров и Рамадан Аталай.

Последвайте канала на

Novini.bg
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини