БСП и ГЕРБ пак се скараха за субсидиите

  • 19 юни 2019 09:31

  • 927
  • 4
© Канал 3

Субсидия от 1 лев касае бъдещето на партиите, вещае диктатура и връщане на член Първи от Конституцията (за Българската комунистическа партия като ръководната сила в обществото и държавата в Конституцията до 1989 г. - бел. ред.). Спомняте си мутренските времена, това ще доведе до криминализиране на политиката отново. Това заяви за предложената от ГЕРБ и МС субсидия от 1 лв. на глас депутатът от БСП Филип Попов пред Канал 3 в НС днес.

"Странно чувство за хумор тази сутрин - точно г-н Попов от БСП да говори за член първи е проява на хумор. Още през 2016 г. ГЕРБ бе последователна и внесе проект за решение именно и по повод за партийната субсидия от 1 лв., след проведения референдум "за" отговориха 2,5 млн. българи. За мутренски времена и член първи ще му припомня за "глас народен, глас божий", отговори депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
 
Според Филип Попов "очевидно с внасянето на този законопроект ГЕРБ признава и легализира политическата корупция и купуването на цели партии".
 
"Сега на практика партиите ще бъдат зависими не от интересите са народа, а от интересите на един или друг бизнесмен, които ще ги финансират щедро. Очевидно това ще бъде насочено към управляващите, защото в тях са всички лостове", обяви още социалистът.
 
"По-нелепи аргументи не съм чувала. Не знам откъде колегата Попов събира повод за това, което говори. Ще кажа ясно и категорично: ГЕРБ има решение не само от партията, но и на МС. Странно защо темата за пазаруването и продаването е ехо от конгреса, за това говореше тяхната председателка - че БСП не е за продан. Не знам дали има политическа партия, обявена за продан, но колегите от БСП имаха щедри дарители, например като Бенчо Бенчев (бургаски общински съветник). Нека БСП да подходят рационално, с подобни клишета няма как да убедят нас с някакви аргументи, какво остава за хората, поискали тази промяна", изтъкна още тя, съобщиха от Канал 3.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
927 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.06.19 | 12:56

4

Терористите от БКП/БСП не могат да оцелеят без да ограбват българския народ. Червени изроди и сериални престъпници.

2019.06.19 | 10:33

3

bre milionerite ot grob i bsp shte se izbiat otnovo za ograbvane na naroda nali sa demokrati uj da vzemat primer ot amerika.

2019.06.19 | 09:51

2

А бе Попов ,защо не се скриеш някъде и да не отвращавате норода и избирателите .Еми ,ако сте партия която има доверие на народа , и народа държи вие да го управлявате ,защо е енеобходимо да търсите зависимости от бизнеса ,олигархията и други престъпници .Нима сега и при субсидия от 11 лв не сте зависими от тях .Независими са само тези които работят в ползу родину и народа

Българка

2019.06.19 | 09:46

1

Ами те и сега се финансират от олигарси. Какво се правят на ударени. БСП цял живот като циганите са на хранилка на гърба на българите.

Добави коментар

Водещи новини