Весела Лечева: Противниците на Нинова в БСП искаха прегръдка с властта

  • 17 юни 2019 08:04

  • 1669
  • 8
Весела Лечева: Противниците на Нинова в БСП искаха прегръдка с властта
© Нова телевизия

След вчерашния конгрес се поохладиха страстите. Това беше един своеобразен вот на доверие към линията на партията, към политиката, която води Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия.

Чу се гласът на общинските и областните организациии на БСП, чу се техният призив Нинова да оттегли своята оставка. Беше отчетено, че се са направени крачки напред, че не са изгубени позиции, отчетена беше и победата на президентските избори, заяви Лечева.

Подходът с подаването на оставката беше достоен и честен. Организациите на БСП оцениха този подход, но казаха, че в момента не е нужно Нинова да подава оставка. Тя получи едно огромно доверие от членовете и симпатизантите на БСП. Донякъде подаването на оставка беше емоционален жест за поемане на политическа отговорност след загубените избори. Никъде в разговорите с организациите обаче нямаше искане за подаване на оставка. Тези резултати са една много добра основа за местните избори. Очертаха се основните линии защо загубихме – огромният медиен и финансов ресурс, който беше изправен срещу нас, коментира социалистката.

Тя коментира и призива на лидера на БСП да се "затворят портфейлите". По думите на Лечева опозицията в партията е имала за цел сближаване с ГЕРБ. През действията на някои от членовете на Националния съвет прозираше пресъздаването на едно ескалиращо напрежение, което отсъства в структурите на партията. Целта беше да се "махне главата" на Нинова  и в утрешния ден, в удобен момент, да се прегърнат с властта с една единствена теза - че ако не сме във властта партията изчезва, че единственият лост, който може да ни помогне партията да не изчезне, е прегръдка с властта. Дори това да е  била целта им, може би, най-честно ще бъде, ако представят тяхното желание за коалиция с властта пред членовете на Националния съвет, заяви Лечева.

Гласуването показа, че Нинова има огромна подкрепа и само една малка част от партията има различни други ценности и амбиции. Тази част представлява бившия елит на партията и смея на твърдя, че в крайна сметка е факт, че Нинова започна този мандат от критично ниски позиции на изгубено доверие именно на базата на тези задкулисни договорки. Нека да напомня тежкото наследство, което остави правителството на Орешарски. С това тежко наследство много трудно  се печели доверие, каза още Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1669 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2019.06.17 | 08:25

1

Браво. Хайде да им е честита на терористите от БКП/БСП новата/стара лидерка, другарката Курнелия Решетникова. На местните избори: под 10% за терористите-комунисти... А от там - директно в Сибир... С правата лопата и 2 метра под земята. И да не забравят да си заберат и жиголото, Фатмак Радев.

2019.06.17 | 08:26

2

СЕЛСКИ БАБИЧКИ МАЛОУМНИ

2019.06.17 | 08:35

3

Весела,Весела теб пък никой не те бръсне за слива къде се буташ и ти в А група

2019.06.17 | 08:46

4

Противниците на Говнелия искат в тая държава най сетне да сеправи нещо сериозно освен сране и плюене и България да върви с още по големи крачки на обновлението и модернизирането чрез широкка база на управление!
Противницте на Импексовата крадла имат още нещо малко българско останало и виждат, че управляващите СТРОЯТ И ГРАДЯТ НОВА, МОДЕРНА, ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!

А ти ходи да смениш памперсите на мъжа ти, олицетворение на онази България, която никой не иска!

ЧЕРВЕНИ РУСОФИЛСКИ КУЧКИ!

Българка

2019.06.17 | 09:27

5

Лечева,вие прегръдка с властта не търсите. Вие направо искате властта,но махнете тези празни момински химери от главите си. Няма кой да ви даде власт след всички поразии нанесени от БСП на България.Вие и в момента се държите непочтенно с българите. Спомнете си добре кого изпращате в ЕС. Най-голямото корумпе. Кой ви е лидер-най крадливата и долна кучка. Така,че АДИО!!!

кака КУРИ

2019.06.17 | 09:32

6

червени прасенца,кака КУРИ пак ви го ТУРИ!!!!!!!!

2019.06.17 | 11:08

7

Върви да сменяш памперсите на мъжа си

2019.06.17 | 11:52

8

Тая па кво ли разбира от политика

Добави коментар

Водещи новини