Михаил Миков: Председатели се сменят, въпросът е накъде върви партията

  • 15 юни 2019 10:33

  • 843
  • 15
Михаил Миков: Председатели се сменят, въпросът е накъде върви партията
© Кадър: Нова телевизия

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не е особено светло - когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира в предаването „Събуди се” по Нова телевизия бившият председател на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

„Не съм участвал в избори за председател на БСП, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”.

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките и това е нейно решение.

„Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще изчисти въпроса накъде върви БСП. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който преминава във фарс и водевил, защото кръговете около нея я молят да си оттегли оставката, писма от трудови колективи”, коментира Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Миков е категоричен, че има кампания срещу вътрешната опозиция. „Тя се вижда, категорично има такава”, заяви Миков.

Последвайте канала на

Novini.bg
843 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Умник Гюро

2019.06.15 | 16:56

15

Избийте се, долни червени боклуци! Голям кеф!

2019.06.15 | 16:46

14

Няма война със Станишев,войната си е прави той заедно с вас разбира се и то защо,защото сте свикнали да сте все вие на първо място макар и с години да тъпчете на едно място,колко депутати имахте по твое време,не искате да разберете,че не сте желани за ръководители,защото освен да оправяте живота си за друго не ставате,ааа и и Борисов ви харесва

Като във всяка нормална шайка

2019.06.15 | 13:50

13

На канадска трябва да решат кой ще е шефа.

2019.06.15 | 12:56

12

Въпроса е накъде върви БСП,да върви на майната си

2019.06.15 | 11:46

11

Миков, хубаво даваш оценка за работата на Нинова,но има и какво да кажеш, защото наистина народа взе да чува все повече за БСП отколкото когато ти беше председател , но нищо не казваш за това вие как редихте листите си за кандидат-депутати. Дали не нареждахте на партийните секретари да пишат такива като теб,Мерджанов,Станишев,Пирински,Найденов все на първи места,че уж на събранията ги избрали,което изобщо не е вярно.Помислете за вашите действия и тогава говорете

2019.06.15 | 11:29

10

Факт е ,че някои медии канят само теб, Станишев и други от така наречената опозиция не ви ли показва,че се търси интрига и целта е все повече да се задълбочава тази интрига,да се смаже БСП и понеже знаят,че вие без да сте допринесли нещо сериозно за партията сте готови да охулвате Нинова и то не заради работата и,а заради това,че ви отне правото да сте вечни депутати

Българка

2019.06.15 | 11:23

9

Миков,БСП върви към бонището и слава богу. Вие не спряхте да лъжете народа,че сте загрижени за него. Ето последния случай със субсидиите. Алчни комундели. Върнете откраднатите пари на народа!

2019.06.15 | 11:20

8

Новини.бг колкото и да не публикувате мненията на хората,няма как да ги убедите,че Миков е добър политик,напротив-той е от тези дето търсят личната облага

наздраве

2019.06.15 | 11:17

7

Мише, наздраве! Ти мене уважаваш ли ме?

гост

2019.06.15 | 11:02

6

Луеле, ай ръц наздраве Мише.

Добави коментар

Водещи новини