Тотю Младенов: Приемаме програма за трудова заетост на младежите

  • 09 март 2012 11:50

  • 830
  • 3
Тотю Младенов: Приемаме програма за трудова заетост на младежите
©

Млади хора се появиха в планарната зала, да за изслушат обяснението на социалния министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко относно безработицата сред младежите, която е нараснала с 10 пункта през последните месеци.

Според депутатско питане с прословутата пенсионна реформа, приета от правителството, на един младеж ще му трябва 40-годишен трудов стаж, за да може да се пенсионира.

В условията на застаряване на населението правителсвото отчита необходимостта от наемане на младите хора, те са основна приоритетна група на трудовия пазар. Скоро ще бъде приета от министерски съвет инициатива за заетостта на младежите, заяви министър Младенов.

По думите му в програмата са предвидени редица дейности, като за начало те ще бъдат насочвани и консултирани, за да могат да се адаптират на свободните работни места.

Ще се слючат споразумения и със социалните партньори, ще бъде разработена система за различни форми на платено стажуване, информира той. Предвидено е и обучение на работното място.

Финансирането ще е от бюджета на отговорните институции, като бюджетът на социалното министерство е над 4 млн. лв., увери социалният министър. Той обеща, че тази инциатива ще бъде приета в рамките на няколко дни.

"всичко е в бъдеще време", заяви депутатът от БСП Емилия Масларова. Н

Общо 8 500 младежи ще са стажантите по тази програма и те ще имат възможност да си намерят работа или във фирмата, в която стажуват, или на друго място, каза Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Той изрази надеждите си, че бизнесът ще се ангажира да отпусне стипендии на младите хора.

Последвайте канала на

830 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Александър

2012.03.10 | 16:16

3
Поредните дрънканици.. Дори и да направят нещо, дори и да се назначи някой, то ще бъде на смехотворна заплата........ Младшите стажанти в повечето държавни институции (става въпрос не за стаж, а за постоянна работа) получават 300-400лв заплата....... Как в София се живее с тези пари????? (карта за градския - 50лв, такса мощност за парното - 65лв (зимата), храна през работния ден - 90 лв - по около 4 лв на ден.. (минимум), телефон - 10лв (минимум) и т.н. и т.н..... ) Имам огромното желание социалния министър да преживее 3 месеца с доход от по 450лв на месец, като с тези пари да си плати и сметките.....
gogo

2012.03.10 | 16:16

2
Поредните празни приказки без покритие .
vego

2012.03.10 | 16:16

1
Пиеш ли си хапчетата Младенов ???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини