Опозицията: Правителството ще продължи да си раздава бонуси

  • 09 март 2012 07:50

  • 677
  • 2
Опозицията: Правителството ще продължи да си раздава бонуси
©

В закона е предвидено държавните служители да имат основна заплата и допълнителни заплащания – постоянни и непостоянни. В постоянното заплащане отпада класа прослужено време. Това заяви екссоциалният министър Емилия Масларова по БТВ.

В непостоянното допълнително заплащане са включени средства, за постигнати резултати. На каква база и кой ги определя, попита Емилия Масларова. Освен това се предвижда плащане за изключителни постижения. Какви са те, при положение, че това е държавен служител, възмути се екссоциалният министър. Тя каза, че в закона е предвидено и допълнително заплащане, което ще се определя с акт на Министерски съвет.

Доброслав Димитров от ГЕРБ изтъкна, че проектозаконът не обхваща политическите кабинети. Идеята на този закон е да бъдат стимулирани служителите, но не да получават бонуси в пъти нахвърлящи размера на заплатата им. Според Хасан Адемов обаче в закона не са включени служителите в силовите ведомства. Правителството може със свой акт да раздаде допълнителни бонуси, недоволства депутатът от ДПС.

Последвайте канала на

Novini.bg
677 2

Коментари 2

Добави коментар
Az

2012.03.09 | 11:05

2
Точно пък тази ли ? Дет завлече държавата , т.е. нас с десетки милиони лева !
af

2012.03.09 | 11:05

1
Най-гнусната крадлива комунистическа свиня, защо не си в затвора майка ти дееба

Добави коментар

Водещи новини