Таско Ерменков: АЕЦ „Белене“ е инвестиция, която ще помогне за икономическото бъдеще на България

  • 07 юни 2019 07:39

  • 493
  • 7
Таско Ерменков: АЕЦ „Белене“ е инвестиция, която ще помогне за икономическото бъдеще на България
© Кадър: БТВ

Чернобил е в главата на професора от 2002 година, когато беше уволнен заради фалшива информация за завишение на радиационния фонд. Площадката на Белене е проектирана да издържа на земетресение от 9-та степен. Аз съм сигурна, че тя е изградена така, че да не бъде компрометирана. Самите реактори са направени така, че да издържат падане на самолет Боинг. Освен това при евентуално наводнение, мястото на централата, ще бъде най-сухото в района. Агенция за ядрено регулиране е дала становище за всичко това. Това каза заместник-председателят на парламентарната енергийна комисия Таско Ерменков в отговор на думите на експертът по ядрена енергетика проф. Георги Касчиев, в ефира на БТВ.

Вчера той предупреди, че осъществяването на проекта АЕЦ „Белене“ ще донесе само негативи на страната ни.

Ерменков бе категоричен, че няма да плащаме по-скъп ток. „Ние говорим за цена, която ще плащаме след 10 години и при друга. Държавната гаранция дава възможност за по-ниски цени след това. Концентрирането на нови производствени мощности на едно място ще увеличат таксите за пренос“, предупреди той.

По думите му АЕЦ „Белене“ е инвестиция, която трябва да помогне за икономическото бъдеще на България. „Този проект може да ни направи един стабилен играч в пазара на електроенергия. Само, че трябва да побързаме, защото вече изоставаме от съседните страни. Аз не си представям българската електроенергетика без Белене. Винаги сме призовавали за това да има държавна гаранция“, каза още Таско Ерменков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
493 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Bulgarian

2019.06.07 | 08:21

1

Жалък "човек" е тоя.За пари е готов на всичко.

2019.06.07 | 08:27

2

и майка си да продаде

2019.06.07 | 08:27

3

Алкохолик

...

2019.06.07 | 08:36

4

Руското ченге Ерменков има прическа почти като Кобзон и 0 мозъчни гънки. Българинът вече загря, че БСП е терористична партия и че тя никога няма да се откаже да пробутва руските корупционни проекти.

1

2019.06.07 | 08:39

5

Рубладжия. Нали той излъга руснаците, че ще изкара Южен поток от европейския енергиен пакет и затова ще може по тръбите да тече само риска газ. Затова и обществените поръчки бяха спечелени само от фирми на Путин и Д. Пеевски. Но от ЕК му казаха, че нещо не е разбрал. Пияница. Ще ми строй ядрена централа в най-земетръсната зона.

...

2019.06.07 | 08:47

6

Когато бях млад, не можех да повярвам, че съществуват политици без капка морал, които пробутват и хвалят всичко руско и оплюват всички западни инвестиции, но БСП ме убеди, че старите руски БСП-едали са враг на България и развитието и вече 75 години. Започнете да гоните комуноидите от студията като мръсни кучета, защото са.

Умник Гюро

2019.06.07 | 12:27

7

Червен боклук, не лъжи. АЕЦ Белене ще докара нов Чернобил на България и Европа: ще се раждат триглави деца и петкраки комунистчета! Това е поредното средство, с което Русия иска да унищожи българския народ.

Добави коментар

Водещи новини