Мая Манолова: На каквато и позиция да съм, на първо място ще бъдат правата на гражданите

  • 29 май 2019 17:46

  • 2430
  • 17
Мая Манолова: На каквато и позиция да съм, на първо място ще бъдат правата на гражданите
©

Най-важният резултат на изборите, са процентите на гласувалите и негласувалите. Налице е огромна пропаст между гражданите и партиите. Хората не очакват да бъдат представлявани от партиите, които излъчиха кандидати. Липсва доверие на гражданите в държавата, институциите и политическите партии. Това каза омбудсмана на Република България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Очевидно политиците са много далеч от проблемите на хората“, прави извод тя.

Тя коментира и спекулациите дали ще се кандидатира за кмет на София или за лидер на БСП. „Свързват ме с всяка овакантена позиция в държавата. Имам си работа и съм наясно, че в политиката се влиза с две цели или да си погладиш самочувствието, или да работиш за хората. Рейтингът не е това, което ме блазни. Истинската ми грижа е за проблемите на хората“, подчерта Манолова.

„На каквато и позиция да съм, на първо място ще бъдат правата на гражданите, независимо дали ще се върна в адвокатската ми кантора или ще заемам друга позиция. Ако реша да се кандидатирам, няма как да стане тайно, няма как да бъде кабинетен сговор, така правят кандидатите на олигархията. Ако реша ще го обявя публично и прозрачно, в момента нямам такова решение“, поясни омбудсманът.

На въпрос дали все пак разсъждава дали ще се върне в политиката, Манолова отговори, че и в момента се занимава с политика. „Бих обмисляла такива мерки ако усилията на мен и моя екип не дават резултат. Депутатите намират работа да се занимават с всичко друго но не и с банките, Столична община днес отсъстваха от дискусията за сметките на Топлофикация. Тогава може би ще потърся други инструменти, за да довърша моите каузи", категорична е Манолова.

По отношение на изборната администрация, Манолова разкритикува късното даване на методическите указания по отношение на машинното гласуване. "От първи януари догодина ще се гласува само с машини и е необходимо всичко да е ясно", категорична е Манолова.

„Доверието е най-важното. За него трябва да работим“, убедена е Манолова.

Тя коментира и субсидиите за партиите. „На практика става дума за разхищение на над 6 милиона лева годишно. Изразих ч позиция, че законът е пределно ясен. Абсолютно справедливо е партиите да върнат надвзетите суми и те да бъдат използвани за общественополезна дейност“, каза още Манолова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2430 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Краси

2019.05.29 | 18:29

5

Това ,че ако 2/3 от етажните собственици искат парно трябва и останалите които не искат трябва да плащат е пълна простотия.
Никой не може да ме задължава да плащам за услуга която не желая.
Ако 2/3 от етажнитите собственици решат да си поръчват услуги от проститутки всеки месец то ще следва останалите да им плащат свирките по тази логика.

Пипи

2019.05.30 | 00:44

17

Като не искаш парно продай си апартамента . Живея в Франция и тук няма днес искам парно утре не . Щом си избрал апартамент в сграда с колективно отопление си го плащаш !

Милев

2019.05.29 | 22:15

16

Казвайте истината да препоръчаш пеевски означава да се приравниш на него и Европа вече си загубил заедно с него и гледай как прилича на леевски този пеевски

Милев

2019.05.29 | 22:05

15

Лесно е да оплюете някои но да кажеш истината е друго времето ще покаже за мая както за бат Бойко гласувах 1.5 пъти за него но истината е че той не промени това че институциите да функционират както е в Европа а това става като сложиш стойностни хора на рък постове чети планът ран ът гът бг поради липса на други възможности свестни хора ще са принудени да вършат незаконен бизнес затова братя Ричард ран и ън гът бг препоръчват институциите да не функционират съдебна система мвр..... Планът е геноцид за бг изпълняван съвестно от комсомол и закърмени в атеизъм хора които не вярват в господ какво искаш вяра опазена 500 год през турско.......... Дълга тема тииии виждаш ли депутат да прилича. На Левски. Да си дари еврозаплатата от 28 000 Евро и да работи за народа ако ще после и патки да пасе......

Либерта

2019.05.29 | 21:45

11

Продължавай Мая ти си като пчеличката мая добричка и печелиш все повече хора които те ценят независимо в коя партия си човек винаги си остава човек не казвам че си ти но руса жена ще спаси България според ванга

Помня

2019.05.29 | 22:01

14

кой предложи Пеевски

Любо милев

2019.05.29 | 21:02

8

Не съм от Бсп но мая е свестен човек от километър се вижда.

Помня

2019.05.29 | 22:00

13

ти сигурно си забравил кой предложи Пеевски, да ти припомня Мая.

до милев

2019.05.29 | 21:42

10

Как разбра, бе брато? Боб ли хвърляш, на пъп ли гледаш? Я си припомни ролята на тая през годините - ще се стреснеш!

Либерта

2019.05.29 | 21:50

12

Продължавай Мая ти си като пчеличката мая добричка и печелиш все повече хора които те ценят независимо в коя партия си човек винаги си остава човек не казвам че си ти но руса жена ще спаси България според ванга

не сме забравили коя си

2019.05.29 | 21:40

9

Стрино , не сме забравили какъв Изборен кодекс обсъди с Бисер Петното и после го приехте в полза на герп, и Б.Б. те награди с този пост сега! Гледаме как славчо те пробутва за новата "спасителка", като си мислите че не помним....как пробута закони в полза на банките, май ти предложи от трибуната на НС и Пеефски за шеф на ДАНС, май ти били викали "сестра галева"? Защо ли?

2019.05.29 | 19:44

7

Иди да се подрусаш на хуищата на братя Галеви, кюстендилска разпоретино!

2019.05.29 | 19:07

6

Джедърката,която подкерпи Истанбулската Конвенция била на страната на хората?! Лъжлива патица червена.

Факю

2019.05.29 | 18:17

4

Артисти

Добави коментар

Водещи новини