Вицепремиерът Николова: Темата за равнопоставеността на жените и мъжете отбелязва приемственост между Българското и Румънското председателство

  • 29 май 2019 14:19

  • 173
  • 0
Вицепремиерът Николова: Темата за равнопоставеността на жените и мъжете отбелязва приемственост между Българското и Румънското председателство
© Министерски съвет

“Равнопоставеността на жените и мъжете е от изключително значение в контекста на общия ни стремеж за модернизиране на европейския социален модел и за постигане на целите на Стратегия Европа 2020“.

Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и в Букурещ на международната конференция „Ролята и статута на жените в съвременното общество – между овластяване, лидерство и полова дискриминация“. В своето изказване тя подчерта, че с тази тема се отбелязва приемственост между Българското и Румънското председателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът Николова акцентира върху последователната политика, която страната ни води за равенството между половете и даде примери с приети закони, стратегически документи и механизми за постигането на тази цел. „Една от най-важните области, в която инвестираме усилия и средства, е участието на жените на пазара на труда и съответно професионалната им реализация“, каза още вицепремиерът Николова. Тя добави, че са предприети мерки за увеличаване на заплатите при професии като тези на медицинските сестри и учителите. Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и изтъкна още, че България е на първо място в ЕС по относителен дял на жените в IT сектора. Сред водещите участници във форума беше и президентът на Световната банка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Двудневният международен форум е под патронажа на министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила и се провежда в рамките на Румънското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини