Марияна Николова: За правителството туризмът е от основните приоритети, залегнали в управленската програма

  • 10 май 2019 18:12

  • 312
  • 1
Марияна Николова: За правителството туризмът е от основните приоритети, залегнали в управленската програма
© Правителствена информационна служба

След Варна заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и провери подготовката на контролните органи за летния сезон и в Бургас.

„За правителството туризмът е от основните приоритети, залегнали в управленската програма", заяви тя, съобщиха от правителствена информационна служба.

"Изпълнителната власт е последователна в постигне на целта си в този сектор - утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация“, изтъкна Николова по време на ежегодната среща с браншови организации, представители на местната и държавната власт, която министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и екипът й организират преди старта на сезона. 

Вицепремиерът акцентира върху усилията за справяне с недостига на работна ръка чрез множество законодателни и нормативни промени. „Във фокуса на правителството продължава да бъде подобряването на инфраструктурата, която е в основата на развитието на региона“, каза още Николова и даде примери с реконструкцията на трасето Слънчев бряг – Бургас и ремонта на ключови части от пътната мрежа в областта. 

На срещата, на която домакин бе кметът на Бургас Димитър Николов, участваха също министрите на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. 
На форума министър Ангелкова заяви, че ни очаква труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за всеки турист. Тя обяви, че в условията на силна конкуренция в региона, запазването на добрия имидж на българския туризъм е сред основните задачи на министерството през 2019г.

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през подчерта, че ролята на туризма за икономическото развитие на страната е от изключително значение. „Контролът и проверките ще се извършват единствено и само по смисъла на законите, които действат. Ако възникнат проблеми, веднага ще предприемем необходимите мерки за нормалното протичане на сезона“, каза още Ананиев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.11 | 13:34

1

Останаха ли мазохисти дето още ходят на лайняното Черно море?

Добави коментар

Водещи новини