МС отпуска милиони за нова църква, метро и път до уникален археологически обект

  • 29 май 2019 12:23

  • 6403
  • 26
© Novini.bg

Във Варна построихме, вече е на финала, една разкошна катедрала. Такава не знам дали е строена. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в началото на днешното правителствено заседание, като съобщи, че за храма ще бъдат отпуснати 500 000 лева, за да бъде довършено строителството, както е обещал, предаде репортер на Novini.bg

Премиерът съобщи още, че на Столична община ще бъдат отпуснати 15 млн. лева за доставка и модернизация на метровлаковете.

За община Габрово – 4 млн., тъй като видяхте - тунели, естакади, мостовее, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътущата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари - да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там, заяви Борисов.

1,4 млн. лева ще бъдат отпуснати и на община Петрич. Между Рупите и може би един най-големите археологически обекти с историческа стойност – Херкалея Синтика – един град, който всички в Гърция, в Македония, в Сърбия, в България са знаели, че съществува в записки, в това, което е останало от вековете, обаче го няма. И точно под тази могила, на малко повече от километър от църквата на баба Ванга огромно количество туристи отиват, а пътят е черен. Така че да направим за двете места един добър път. На 9 км от магистралата хората имат възможност да отидат и да видят изключителни находки, посочи премиерът.

Той разпореди на регионалния министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно да започне незабавно строителството на продължението на Южната дъга на Околовръстния път. Ветото на президента беше отхвърлено, така че започвате да строите по-най-бързия начин. От "Младост" до "Тракия" тази страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили – Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра. Имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага, заяви министър-председателят.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметовете на Варна и на Петрич Иван Портних и Димитър Бръчков благодариха пред журналисти в Министерски съвет (МС) на премиера и на правителството за отпуснатите средства. Митрополит Йоан посочи, че в духовно отношение отпуснатите средства ще имат отблясъка си за десетилетията напред и изтъкна, че един построен храм е нова небесна врата, нов дом за молитва. Митрополит Йоан благодари и на кмета на Варна за последователната подкрепа, като изтъкна, че вече шеста година помощта от страна на общината е в размер на 1,4 млн. лева. Кметът на Петрич посочи, че с днешното решение на МС ще се реши един дългогодишен проблем. Парите са за асфалтиране на пътя до античния град Хераклея Синтика. Един такъв път е добавена стойност за икономическото, културно и имиджовото развитие на района и на България, добави Бръчков. Той напомни, че античният град е разположен на площ от над 10 квадратни километра и каза, че разкопките и подобряването на инфраструктурата ще продължат.
 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6403 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Я, па Я

2019.07.21 | 23:05

26

В БГ нещата могат да станат много по бързо и по добре но ген. губернатора Решетников е наредил да се саботира всичко което се прави, всичко. Те за това все още няма да се отлепим, все още има тъпунгери дето като, чуят Русия и се насират от кеф и са готови да продадат и най милото си в името на Русия. Тъпаните си мислят, че това е оная Русия освободителката. Да ама не, такава не е имало, всичко е митология и дедите ни са го знаели. Онази Русия умря през 1924 г. СССР не беше Русия, а днешна Русия не е СССР, даже не е и оная предишната която умря през 24 г. Тия днешните нямат общо с нищо от миналото, ама нищо. Върхушка от алчни хазари и просто робско население. Сега на помешчиците им викат олигарси и те не са християни а евреи. Опомнете се, на кого се кланяте ...

Иcтинckaтa oцeнka: Гoнят Цeцo oт ГEPБ дo 1-2 дни

2019.05.29 | 16:40

25

“Kopнeлия ни paзмaзa, нe мoжe вcekи път c фaлшифиkaции дa oбpъщaмe peзyлтaтa, щe ce yceтят…” Цвeтaн Цвeтaнoв щe бъдe изгoнeн oт ГEPБ дo 1-2 дни, и тoвa щe e нaй-гoлямaтa пoлитичecka пpoмянa oт тaзи избopи. Пpичинaтa ca “нeзaдoвoлитeлни peзyлтaти”. Oщe вчepa Бopиcoв oбяви, чe зaпoчвaт “чиcтkи пo мecтa, нo и дo нaй-виcoko мяcтo”. В ГEPБ ca бecни нa иcтинckия избopeн peзyлтaт. Тe peaлнo ca били пoбeдeни oт БCП, пpи тoвa oт paзнeбитeнa БCП cъc Cтaнишeв вътpe. Oфициaлнитe peзyлтaти ca пълнa фaлшифиkaция, нo тoзи път e тpябвaлo дocтa бpyтaлнo дa ce пипa, зaщoтo ГEPБ ca били дocтa злe. Peaлнo БCП e пoбeдилa c 26 нa 23%. Oтkpaднaли ca и 2%, зa дa я cвaлят нeя, a ca дoбaвили 9-10% нa ceбe cи. Тaka излизa, чe c фaлшифиkaции peaлнo ca yвeличeни глacoвeтe нa ГEPБ c 50%. “Тakoвa нeщo нe e билo ниkoгa, нe мoжe в тakивa мaщaби дa гo пpaвим, щe ce yceтят” – тaka Миxaил Koнcтaнтинoв oт фиpмaтa-пpeбpoитeл, koмeнтиpaл cлyчвaщoтo ce нa вътpeшнo cъбpaниe нa ГEPБ. “Цвeтaнoв ни пpeдaдe. Зapaди тoвa чe гo нakaзax зa aпapтaмeнтитe, тoй нe пpaви нищo пpeз избopитe и зaгyбиxмe. Зaгyбиxмe дopи oт Cтaнишeв, дeтo тoлkoвa пapи дaдox дa гo нaбyтaмe в лиcтaтa им” – koмeнтиpaл ядocaн Бopиcoв. Финaлнo – зa дa ce cпacи Цeцo, мy e дaдeн шaнc дa дoбyтa ГEPБ дo 7-ми мaндaт, зa дa e пo-гoлямa paзлиkaтa c БCП. Зaщoтo 6 нa 5 изглeждa пoчти нapaвнo. Нo тoвa ce okaзвa нeвъзмoжнo, зaщoтo ГEPБ ca нaй-нaзaд oт вcичkи пo “ocтaтъчeн дял”, koйтo нocи пocлeдния eвpoдeпyтaт (в cлyчaя Aндpeй Cлaбakoв). Тpябвaт твъpдe гoлeми шaшми, a и твъpдe мнoгo peзyлтaти вeчe ca oбявeни и xopaтa “мoгaт дa cмятaт”. Тaka c 6 дeпyтaтa, и cилнo koмпpoмeтиpaни, ГEPБ щe ce paздeлят c втopия cи чoвek. Зaceгa нe e яcнo тoй kakвo щe пpaви – дaли щe зaминe зa CAЩ cъc ceмeйcтвoтo cи, или щe cтapтиpa coбcтвeн пpoekт c чacт oт cтpykтypитe. Имa cлyxoвe, чe ce вoдят пpeгoвopи cъc Cлaви Тpифoнoв Цeцo дa мy изгpaди пapтиятa, нo зaдkyлиcнo и бeз дa ce пokaзвa.

Анонимен

2019.05.29 | 16:28

24

ПП ГЕРБ е валекът който смаза червената любовчийка Нинова.Преди изборите беше наперена като пуйка и квачка а сега се движи като наср.на.Тя беше забравила чесе състезава със гн Борисов.Гжо Нинова ако искаш да станем министър,единственото ти решение е да се присъединиш към Гн Премиера Бойко Борисов ГЕРБ.Иначе никога няма да светнеш като превалена електрическа крушка пълна с вода.Изборите изгуби моме гледай сега дане изгубиш и състезателят( шофйорчето).Каква беше каква стана.Така се полочава когато човек си незнае способностите.Научи на Бойко телефона и се помоли дасе присъединиш към ГЕРБ.Желая ти успех.

ТИКВАТА ГАДНА КРАДЛИВА

2019.05.29 | 16:24

23

МОЖЕ ДА ОТПУСКА САМО ЛАЙНА ВЪВ НУЖНИКА СИ. ПАРИТЕ СА НА БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ ОТ ДАНЪЦИ и ТАКСИ. ШАЙКАТА СЪС ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ , УНИЩОЖАВА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА.

М Б

2019.05.29 | 16:03

21

Гн Премиер и Министър Председател на Република България Бойко Методиев Борисов.Благодарим ви и честито за победата но най много това ни зарадва и ни спасихте от протегната халчна и червена кремълска лапа която гжа лъжата Нинова имаше огромното желание и нетърпение да докладва на гн Решетников и гн Путин че вече наближава да подари България на Кремъл ако беше спечелила изборите.Но благодарение на вас и на Българският народ тази ръка беше отрязана.Можем спокойно да продължаваме да се движим и работим там кадето поискаме а не както преди само от Видин до Малко търново и от Силистра до Петрич.Това ни беше пространството което можехме дасе движим всичките Българи.Много смеви благодарни гн Министър Председател вече 12 години ни спасявате от желязната предишна клетка.Бъдете живи и по здрави и все така бъди хубав и засмян.Дасе радваш на победите и хубавите и прекрасни внучета Бойко младши и Иван.Желая ви да им направите най големите свадбив Европа вие го заслужавате а те повече.Всички дечица щесе гордеят ако имат такъв оправен и велик Дядо.Амин Дай Боже и ние да сме живи и здрави да бъдем там.

МОДЕРАТОРСКИ ПЕДАЛ

2019.05.29 | 16:18

22

и платен гаден трол на КРАДЛИВАТА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА.

Старшина Бойко

2019.05.29 | 15:43

20

И за нови мрежи на бойковите магистрали. Циганите де ше си пасат добитъка сега ?

О. Хъксли

2019.05.29 | 13:45

11

Аз викам, първо МС да отпусне мин. заплата от 650 е. И като дойдат много пари от данъци в резултат на повишено вътрешно потребление, да се оправят болници, училища и детски градини и каквото искане да се инвестира.
И нещо много важно: църквата не е сградата. Църквата са вярващи християни, водени от Бог. Може и на поляната да се събират.

2019.05.29 | 15:40

19

Що не идеш да викаш при другите фекалии от позитанския нужник, ами вониш на курнелки тук

2019.05.29 | 14:36

16

А аз викам с тези пари да се потуши инфлацията която уж я няма и да не се вдигат парното и тока ама нейсе .

асд

2019.05.29 | 14:25

15

повишеното вътрешно потребление ще е с вноски стоки в чуждите супермаркети и тези пари тутакси ще излетят от държавата. а тия които трябва да ги плащат просто няма да наемат работници и безработицата ще скочи много. накрая ни работа, ни пари, ни потребление. ние нямаме вътрешно производство, което да завъртим като налиеем пари. парите просто ще изтекат в чужбина.

Анатема!

2019.05.29 | 14:59

17

Бойко си вярва , че като строи църкви ще си измие греховете на откраднатите милиарди . Да беше прочел поне Библията.

Ъъъ

2019.05.29 | 15:37

18

Като си си изцвъкал тука за надника, я каги,смръдльо, къде е мелезът офшорка

Смешник жалък

2019.05.29 | 12:56

3

В Китай какви магистрали строят влака им вдига 600км !!!!А тоя смешник с тия селски пътища се хвали 20г !!!!

Да

2019.05.29 | 14:09

14

Започнете да четете малко какво представлява светът и коя е България 6 000 000 некултурни необразовани хора.

О. Хъксли

2019.05.29 | 13:47

12

Защо да не ги сравнява?
В китай преди 20г. имаха само велосипеди.

До Смешник жалък

2019.05.29 | 13:34

9

ти Китай с България ли ще сравняваш я се приземи малко !

2019.05.29 | 13:59

13

Новини.бг защо е нужно да спирате мнението на хората,макар и да ни ви харесва,всеки който е написал има виждания по въпроса и няма нищо лошо в това ,че не съвпада с вашето.Но явно ние българите така ще си останем на 111 място по свободата на словото

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини