Плевнелиев: Трябва ни всеобхватна национална програма за развитие

  • 08 март 2012 10:07

  • 490
  • 0
Плевнелиев: Трябва ни всеобхватна национална програма за развитие
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви пред Радио К2, че в края на всеки разговор с всяка политическа партия категорично кани политиците да му идват често на гости, да комуникират с президентската институция, да работят с неговите  секретари и експерти.

"Казвам на всички партии – президентската институция е отворена за вас, използвайте я. Президентската институция е платформа за правителството, за партиите, за да могат по национални приоритети и по много важни ежедневни теми политиците да получават възможност за развитието на техните идеи", посочи той.

Плевнелиев каза, че не е на мнение, че КСНС трябва да се събира само след като някой язовир е наводнил някое село или се е случила друга кризисна ситуация в държавата. "Форматът, в който ние ще официализираме вземането на решенията по политически приоритети, ще е Консултативният съвет по национална сигурност. КСНС е механизъм за постигане на политически консенсус и решения, който аз със сигурност ще искам да напълня с ново съдържание – да заседава редовно, по важни теми, в нов формат и да има резултатност – както говорихме с БСП", подчерта държавният глава.

На въпрос работи ли президентът за  българска национална доктрина, Плевнелиев каза: "Целта е България да има своята всеобхватна национална програма за развитие. Тя няма да е като екселска таблица по отношение на европейските милиарди с българско кофинансиране. "България 2020" ще е  всеобхватен документ по националните приоритети и наистина ще влезе в същността и технологията  на приоритетите – кой отговаря , с колко пари. Представям си я като матрица по години, за всяка една от годините – кои приоритети, с колко пари, по кой проект, какво трябва да стане в България. Надявам се да получа подкрепа за това от всички останали политически лидери".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини