Италия ни подкрепя за еврозоната и Шенген

България разчита на съдействието на Италия за реализиране на своите основни приоритети – ускорено социално-икономическо развитие, завършване на правосъдната реформа, справяне с миграционната криза, присъединяване към Еврозоната и Шенген. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на срещата си с председателя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е на двудневна визита в Рим и Ватикана по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за приятелство Младен Шишков, Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , Симеон Симеонов и Албена Найденова.

Председателят на парламента подчерта, че България високо цени отличните си отношения с Италия, която е неин важен партньор в ЕС и съюзник в НАТО. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза доброто сътрудничество и диалог между парламентаристите на двете страни и изрази надежда то да продължи да се задълбочава. Несъмнено контактите между представителите на Групите за приятелство в законодателните институции на България и Италия са важен фактор за развитието на двустранните ни отношения, посочи председателят на Народното събрание.

Споделяме оценките на Италия за сериозните предизвикателства, пред които ни изправят миграционните потоци към ЕС, подчерта председателят на българския парламент. Миграцията е общ проблем и дългосрочно решение може да бъде намерено единствено със съвместни усилия, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Като важен външнотърговски партньор на България Италия е сред ключовите инвеститори в страната, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че има потенциал за по-значимо и активно икономическо присъствие на Италия в България и за увеличение на италианските инвестиции в страната ни.

По време на визитата си в Рим българската парламентарна делегация ще има аудиенция при Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.  Председателят на Народното събрание да проведе разговор на четири очи със Светия отец и ще има среща с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

Коментари

 1. 2019.05.24 | 08:51

  ПРОСТА СЕЛСКА ШУТКА

 2. 2019.05.23 | 20:44

  Американците започват да подгряват ракетите да ходят отново до луната а диктатора Путин може да иде само в някоя чужда държава да превзема чужди територии

  1. 2019.05.24 | 08:48

   ЗНАЧИ ЗА ПО ЕВТИНО ИЗПОЛЗВАТ УПАДЪЧНИТЕ РУСКИ РАКЕТИ,А ТЯХНАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА НЕ СЕ РАЗВИВА.КОЙ ЩЕ ЛЪЖЕШ ?ДА СИ КУПИШ МОТОКАР ЗА ДА МУ ИЗВАДИШ ОЛОВОТО?ДОСТА СИ ГЛУПАВ.

  2. 2019.05.24 | 08:20

   Работят с руски двигатели защото така им е по евтино
   Както преди 89 год. когато западът купуваше нашите мотокари само заради оловото което се ползваше в задната им част за тежест а самият мотокар не ставаше за нищо и се предаваше за вторични

  3. 2019.05.24 | 06:32

   КОИ РАКЕТИ?КОИТО РАБОТЯТ С РУСКИ ДВИГАТЕЛИ?

 3. 2019.05.24 | 00:56

  Смятай копеле какво значи за Цвета метачката от Кърджали да я посрещат по такъв начин.......НЯма ли останали достойни Българи в тая държава бе майка му стара.......На мутрите ли я оставихме държава на 1300 години......СРАМ
  Това е все едно Черната Златка да отиде и да представлява държавата.....

 4. 2019.05.23 | 21:46

  Taq ot koga razbira ot ewrozona i [engen ?

  1. 2019.05.23 | 23:40

   Не разбира, тя е една от многобройната армия на калинките в Шайката.

 5. 2019.05.23 | 22:47

  Ще види свят кака ви, от командировка най малко 20 бона и така ще е, докато няма желаещи а работят в заводите и на полето при овцете

 6. 2019.05.23 | 21:10

  Защо комунягите наричат хората на Винету.. СДС или са толкова прости, че не виждат разликата между мутрите и бедните алчни интелектуалци! За комуниста всеки враг е СДС!!! Елементарно УОТСЪН!!!

 7. 2019.05.23 | 20:34

  При настоящата тотална корупция нито в еврозоната, нито в Шенгенското пространство ще ни приемат.

 8. 2019.05.23 | 20:00

  Как каката която не знае къде е Пекин ни урежда за шенген. Куха суха пръчка.

 9. 2019.05.23 | 19:34

  КАК ЩЕ НИ ПОДКРЕПИ?С ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ?ТЕ НЕ ИСКАХА ЛИ ДА ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ СЪЮЗА КАТО АНГЛИЯ?

 10. 2019.05.23 | 19:04

  сякаш ,ШАЙКАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА. ЗАПРИЛИЧАХМЕ НА МЕКСИКО СЪС НАРКОКАРТЕЛИТЕ ,НО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет