Александър Сиди: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност

  • 14 май 2019 10:30

  • 1840
  • 15
Александър Сиди: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност
©

Да имаш 14 присъди, последната от които за кражба от същия този имот, да те пуснат от затвора и да отидеш да крадеш пак там, ето това е наглост и висша демонстрация на незачитане живота и личната неприкосновеност на хората в България. Това заяви в своя позиция депутатът и член на ръководството на ВМРО, избран от Пловдив, Александър Сиди по повод инцидента в с. Болярино, общ. Раковски, при който фермер прегази циганин, който за пореден път поругава имота му в опит да го обере.

Ето какво още заявява Сиди в позицията си, която публикуваме без редакторска намеса:

Това показва също така че мерките в НК към момента не изпълняват основната си роля, а именно превенция на последващи престъпления. Ще си позволя да дам още един пример – убиецът на Вероника от В. Търново – сходни факти – рецидивист, излежал присъда за убийство, излиза предсрочно и след 10 дни убива пак. За съжаление станах лош пророк, тъй като многократно предупредих, че хората ще вземат правосъдието в свои ръце и ще има кръв по улиците, ако държавата не предприеме мерки.

Ние от ВМРО работим от години в посока законодателството да стане по-строго именно за такъв тип кражби и нападения. Поради тази причина предложихме и Концепцията срещу циганизацията, и поредица промени в законодателството, последните от които са разширяване на пределите на неизбежната отбрана, премахване на маловажните кражби от НК и премахването на т.нар. „съкратено производство“ при тежки престъпления в НПК. Ако не беше изгубено ценно време в разсъждения и  спорове, породени от изкривено – либералните борци за неясни права и свободи, то днес нашите предложения щяха вече да бъдат част от българското законодателство. И тогава убийците от Търново и Русе нямаше да излизат предсрочно, а щяха да лежат до живот. А този циганин – рецидивист, щеше да се замисли дали да влиза да краде отново във фермата, ако знаеше, че стопанинът ѝ може да използва сила в своя защита.

Хората предприемат отчаяни действия, защото се чувстват безсилни от циганските набези и безчинства и сега един човек ще лежи години наред наравно с рецидивистите, само защото е защитил имуществото си от поредно посегателство.

Това е резултатът от безсмислената, вредна дейност на т.нар. правозащитници и от необмисленото, безропотно следване на всякакви евродирективи, писани от брюкселските бюрократи.

Последвайте канала на

Novini.bg
1840 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2019.05.14 | 10:38

1

ХОРАТА АКО ВЗЕМАТ ПРАВОСЪДИЕТО В СВОИ РЪЦЕ ТИ ЩЕ ОТИДЕШ ПРИ ЦИГАНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.

2019.05.14 | 10:39

2

gluposti niama koi i kak da ozabti previligiriovanite ciganski izbirateli na prestapnicite ot grob.

Няма какво да се обсъжда

2019.05.14 | 10:42

3

Много удобно се ползва циганската престъпност, когато трябва да се отклонява вниманието от други теми. Защо я има? Защото циганите са бедни, безработни, но толерирани за нарушенията си от законодателството и всяка власт, важен електорат, лесно управляем и с малък праг на задействане.

асд

2019.05.14 | 11:19

9

Защо я има? Защото на циганина му е много по-лесно да открадне един телефон и да го продаде за 400 лв, отколкото да бъхта цял месец за 500 лв. Защо са бедни, безработни и тн? Защото те самите не вярват в ползите от образованието, мързелив етнос са, биха предпочели бързи и мръсно изкарани пари, пред малко и честно изкарани такива. Ако те самите не могат да видят ползата от образованието - ок, fine, но после да не реват, че държавата им виновна за бедността. Не можеш да опреш пистолет в главата на мангала и да му кажеш "УЧИ!!", така се потъпква правото на избор. Те си избират да са такива и после реват за още помощи, защото не могат да поемат отговорност за грешните си житейски избори. Сами са си виновни.

2019.05.14 | 10:47

5

ТЕМАТА ЗА ЦИГАНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ СЕ ДИРИЖИРА ОТ ВОСТОК

2019.05.14 | 10:42

4

Пуснете човека и го оправдаите
Той няма вина че долните рецидивисти не са наказани.
Това заслужават.Но онези които ни управляват да си вземат бележка че народа вече не може да търпи това беззаконие
Човека е невинен те нямат място в имота му.Ще му косят люцерната ще му крадат животните откъде накъде.
Хеи вие горе Вземете мерки най накрая.

2019.05.14 | 11:07

6

ТЕМАТА ЗА ЦИГАНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ СЕ ДИРИЖИРА ОТ РУСКИТЕ ЦИГАНИ В КРЕМЪЛ

2019.05.14 | 11:15

7

ХОРАТА ЩЕ ВЗЕМАТ ПРАВОСЪДИЕТО В СВОИ РЪЦЕ И ЩЕ ЛИКВИДИРАТ РУСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ

А дали е случайно !?

2019.05.14 | 11:16

8

Драги ми Сиди!
Защо се напъваш за Европа, щом не си забелязал, че правосъдието отдавна е в ръцете на СИК-аджиите и Цвъки Молитвената закуска!?
Колко народ бастисаха!? Колко народ вкараха по затворите чрез своите Шпиц-командоси!?

2019.05.14 | 11:34

10

МИШОК ОТ ОБЕДИНЕНИ ПРЕДАТЕЛИ.

2019.05.14 | 11:38

11

МАРСОЛ НЕЩАСТЕН,КАКЪВ НАЦИОНАЛИСТ СИ ТИ БЕ,ПОДЛОГО НА КРАДЛИВАТА ШАЙКА,ЗАРАДИ КОЯТО МНОГО НАШИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА?НЯМА КОЙ ДА ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ.

2019.05.14 | 11:42

12

Da go opravdaesh 14 punti tozi, sushto e retsidiv, sudiite sa narushili zakona 14 punti. Smutr zatya x

Добави коментар

Водещи новини