Александър Сиди: Хората ще вземат правосъдието в свои ръце, ако държавата не предприеме мерки срещу циганската престъпност

Да имаш 14 присъди, последната от които за кражба от същия този имот, да те пуснат от затвора и да отидеш да крадеш пак там, ето това е наглост и висша демонстрация на незачитане живота и личната неприкосновеност на хората в България. Това заяви в своя позиция депутатът и член на ръководството на ВМРО, избран от Пловдив, Александър Сиди по повод инцидента в с. Болярино, общ. Раковски, при който фермер прегази циганин, който за пореден път поругава имота му в опит да го обере.

Ето какво още заявява Сиди в позицията си, която публикуваме без редакторска намеса:

Това показва също така че мерките в НК към момента не изпълняват основната си роля, а именно превенция на последващи престъпления. Ще си позволя да дам още един пример – убиецът на Вероника от В. Търново – сходни факти – рецидивист, излежал присъда за убийство, излиза предсрочно и след 10 дни убива пак. За съжаление станах лош пророк, тъй като многократно предупредих, че хората ще вземат правосъдието в свои ръце и ще има кръв по улиците, ако държавата не предприеме мерки.

Ние от ВМРО работим от години в посока законодателството да стане по-строго именно за такъв тип кражби и нападения. Поради тази причина предложихме и Концепцията срещу циганизацията, и поредица промени в законодателството, последните от които са разширяване на пределите на неизбежната отбрана, премахване на маловажните кражби от НК и премахването на т.нар. „съкратено производство“ при тежки престъпления в НПК. Ако не беше изгубено ценно време в разсъждения и  спорове, породени от изкривено – либералните борци за неясни права и свободи, то днес нашите предложения щяха вече да бъдат част от българското законодателство. И тогава убийците от Търново и Русе нямаше да излизат предсрочно, а щяха да лежат до живот. А този циганин – рецидивист, щеше да се замисли дали да влиза да краде отново във фермата, ако знаеше, че стопанинът ѝ може да използва сила в своя защита.

Хората предприемат отчаяни действия, защото се чувстват безсилни от циганските набези и безчинства и сега един човек ще лежи години наред наравно с рецидивистите, само защото е защитил имуществото си от поредно посегателство.

Това е резултатът от безсмислената, вредна дейност на т.нар. правозащитници и от необмисленото, безропотно следване на всякакви евродирективи, писани от брюкселските бюрократи.

Коментари

 1. 2019.05.14 | 12:11

  Именно. Това е инцидент. Случва се - лош късмет за мангала. Да пускат човека и да продължаваме със следващите по-тъмно зелени рецидивисти.

 2. 2019.05.14 | 12:08

  Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !
  нови игри и забележителни джакпоти .Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g

 3. 2019.05.14 | 11:56

  Браво ВМРО.Само така.С вас сме

 4. 2019.05.14 | 11:42

  Da go opravdaesh 14 punti tozi, sushto e retsidiv, sudiite sa narushili zakona 14 punti. Smutr zatya x

 5. 2019.05.14 | 11:38

  МАРСОЛ НЕЩАСТЕН,КАКЪВ НАЦИОНАЛИСТ СИ ТИ БЕ,ПОДЛОГО НА КРАДЛИВАТА ШАЙКА,ЗАРАДИ КОЯТО МНОГО НАШИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА?НЯМА КОЙ ДА ВИ ВЯРВА ВЕЧЕ.

 6. 2019.05.14 | 11:34

  МИШОК ОТ ОБЕДИНЕНИ ПРЕДАТЕЛИ.

 7. 2019.05.14 | 10:42

  Много удобно се ползва циганската престъпност, когато трябва да се отклонява вниманието от други теми. Защо я има? Защото циганите са бедни, безработни, но толерирани за нарушенията си от законодателството и всяка власт, важен електорат, лесно управляем и с малък праг на задействане.

  1. 2019.05.14 | 11:19

   Защо я има? Защото на циганина му е много по-лесно да открадне един телефон и да го продаде за 400 лв, отколкото да бъхта цял месец за 500 лв. Защо са бедни, безработни и тн? Защото те самите не вярват в ползите от образованието, мързелив етнос са, биха предпочели бързи и мръсно изкарани пари, пред малко и честно изкарани такива. Ако те самите не могат да видят ползата от образованието - ок, fine, но после да не реват, че държавата им виновна за бедността. Не можеш да опреш пистолет в главата на мангала и да му кажеш "УЧИ!!", така се потъпква правото на избор. Те си избират да са такива и после реват за още помощи, защото не могат да поемат отговорност за грешните си житейски избори. Сами са си виновни.

  2. 2019.05.14 | 10:47

   ТЕМАТА ЗА ЦИГАНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ СЕ ДИРИЖИРА ОТ ВОСТОК

 8. 2019.05.14 | 11:16

  Драги ми Сиди!
  Защо се напъваш за Европа, щом не си забелязал, че правосъдието отдавна е в ръцете на СИК-аджиите и Цвъки Молитвената закуска!?
  Колко народ бастисаха!? Колко народ вкараха по затворите чрез своите Шпиц-командоси!?

 9. 2019.05.14 | 11:15

  ХОРАТА ЩЕ ВЗЕМАТ ПРАВОСЪДИЕТО В СВОИ РЪЦЕ И ЩЕ ЛИКВИДИРАТ РУСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ

 10. 2019.05.14 | 11:07

  ТЕМАТА ЗА ЦИГАНСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ СЕ ДИРИЖИРА ОТ РУСКИТЕ ЦИГАНИ В КРЕМЪЛ

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет