Румен Радев: Международната награда на херцога на Единбург насърчава младите хора да изискват повече от себе си

  • 08 май 2019 18:00

  • 379
  • 4
Румен Радев: Международната награда на херцога на Единбург насърчава младите хора да изискват повече от себе си
© Президентство

Международната програма „Награда на херцога на Единбург“ насърчава младите хора да изискват повече от себе си, да се самоусъвършенстват и да постигат целите си. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на тържественото награждаване на български младежи, постигнали златно и сребърно ниво в Международната награда на Херцога на Единбург – България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът посочи, че в рамките на програмата младите хора сами поставят своите цели и задачи, опознават себе си и развиват полезни качества и умения. 

Наградата на херцога на Единбург вече над 60 години е водеща международна младежка програма за личностно развитие и постижения. Млади хора - ученици и студенти на възраст от 14 до 24 години, участват в програмата на три нива: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е патрон на международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург- България“. 

„Тази програма е насочена изцяло в интерес на обществото. С придобитите знания и умения младежите се подготвят да бъдат полезни, ефективни и честни граждани“, посочи Радев. Президентът подчерта важната цел на последните два етапа на програмата – „Сребро“ и „Злато“, а именно да развиват лидерските умения на младите хора и поздрави младежите за смелостта и куража да заявяват открито своите стремежи и амбиции и да не пестят труд и енергия, за да ги постигнат. 

Президентът връчи значки и сертификати на 45 младежи от София, Плевен, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив и Оряхово, които благодарение на програмата са развили ключови житейски и лидерски умения. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
379 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2019.05.09 | 15:56

4

Кремълски, комунистически, прост Фатмак боклук.

пфф

2019.05.08 | 19:20

3

гнусна програма, мен само ми взимаха парите

2019.05.08 | 18:24

2

Май съдиш по се бе си...?!

2019.05.08 | 18:21

1

Колкото по малко говори, толкова по малко ГЛУПОСТИ КАЗВА .

Добави коментар

Водещи новини