Започна срещата на премиера Бойко Борисов с грузинския му колега Мамука Бахтадзе

  • 16 април 2019 10:52

  • 261
  • 1
Започна срещата на премиера Бойко Борисов с грузинския му колега Мамука Бахтадзе
© Правителствена пресслужба

Започна срещата на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе, който е на официално посещение в България. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

След като българският премиер го приветства с добре дошъл и то в деня, в който отбелязваме 140-годишнината от приемането на Търновската конституция, гостът подчерта, че се радва да бъде за първи път у нас в качеството си на министър-председател именно днес. Министър-председателите Борисов и Бахтадзе обсъждат активизирането на икономическите и търговските отношения и сътрудничеството в сферата на инфраструктурата, транспорта и енергетиката между България и Грузия. Следва пленарна среща между двете делегации.

С грузинския министър-председател Мамука Бахтадзе са министърът на външните работи на Грузия Давид Залкалиани, зам.-министърът на икономиката и устойчивото развитие Акаки Сагирашвили и председателят на Комисията по външна политика в парламента на Грузия - Софио Кацарава.

От българска страна с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъдат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
261 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.16 | 11:14

1

Бая грузински коняк ще се излее днес!

Добави коментар

Водещи новини