Сотир Цацаров се срещна с първия вицепрезидент на ЕК Франс Тимерманс

  • 15 април 2019 12:56

  • 237
  • 1
Сотир Цацаров се срещна с първия вицепрезидент на ЕК Франс Тимерманс
© Пресцентър Прокуратура на Република България

 Главният прокурор на Република България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в проведе в Брюксел работна среща с Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК), съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. 

Основна тема на разговора бяха необходимите действия за изпълнение на препоръките от докладите на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка от януари 2017 г. и ноември 2018 г. Подчертан бе постигнатият напредък по реформите в българската съдебна система, бяха обсъдени и проблемите, които все още са в процес на решаване.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и Франс Тимерманс дискутираха и следващите стъпки и мерки, които следва да се предприемат, включително чрез необходими законодателни промени. 

Главният прокурор информира заместник-председателя на ЕК за резултатите от противодействието на корупцията и организираната престъпност, като го запозна с актуални текущи разследвания. Предмет на разговора бе и работата на специализираните органи на съдебната власт.

Дейността на Специализираната прокуратура бе оценена като успешна, особено след разширяване на компетентността й с корупционни престъпления, извършвани от лица, заемащи висши публични длъжности. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.15 | 15:01

1

Мафиот номер едно в България - Сотир Цацаров се вживява в ролята на светата майка. Само дето в България няма нито един политик, осъден за корупция и кражби.

Добави коментар

Водещи новини