Караянчева разговаря с президента на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол

  • 10 април 2019 19:00

  • 276
  • 0
Караянчева разговаря с президента на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на разговаря с президента на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол и с генералния директор на съюза Ноел Къран. Гостите са в България за участие в 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия, която се провежда за първи път в София. Форумът, чийто домакин е Българското национално радио, е едно от ключовите събития за обществените медии в Европа.

Бъдещето и ролята на обществените медии в България и в Европейския съюз бе основната тема, обсъдена на срещата. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че те имат изключително важна културна, образователна и обществена функции. Общо бе мнението, че те са ключови и за съхраняването и утвърждаването на професионалните стандарти в журналистиката, затова и хората имат доверие в тях.

Обществените медии са много важен фактор и ние като законодатели сме поели ангажимента да ги подкрепяме, за да останат независими – такива, каквито трябва да бъдат, отбеляза Караянчева, цитираха от пресцентъра на Народното събрание. 

Председателят на парламента постави акцент върху борбата с фалшивите новини, върху ролята на обществените медии и на журналистите за това да получават гражданите достоверна информация, информация, която съдържа всички гледни точки. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на допълни, че тези медии трябва да бъдат популяризирани и подкрепяни, особено на фона на фалшивите новини.

В момета съществува още по-голяма необходимост да се обединим, за да се справим с тези общи нови предизвикателства, отбеляза президентът на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си лорд Тони Хол, за което много важна роля имат обществените медии. Той допълни, че трябва да се инвестира в тяхното развитие и в образованието на журналистите, които работят в тези медии. Трябва заедно да планираме и да работим за тяхното бъдеще, така че да гарантираме, че те ще продължават да предоставят на гражданите достоверна информация, която се ползва с доверието на нашите общества, заяви още президентът на Европейския съюз за радио и телевизия.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че само с общи действия между законодателна, изпълнителна власт и медии, може да се отговори на тези очаквания. Ние сме отворени и за качествени законодателни инициативи по отношение на обществените медии, добави още председателят на парламента.  

В срещата участваха председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, народните представители Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, Диана Саватева и генералният директор на БНР Александър Велев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини