Цвета Караянчева обсъди възможностите за чуждестранни инвестиции в България с председателя на Бундестага Волфганг Шойбле

  • 09 април 2019 13:05

  • 454
  • 1
 Цвета Караянчева обсъди възможностите за чуждестранни инвестиции в България с председателя на Бундестага Волфганг Шойбле
©

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на обсъди възможностите за чуждестранни инвестиции в България с председателя на Германския Бундестаг Волфганг Шойбле. Двамата разговаряха в рамките на конференцията на председателите на парламенти на страните-членки на ЕС, която се проведе в австрийската столица Виена.

Пред своя германски колега Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изтъкна, че България е една от страните с най-ниски данъци в ЕС, които в последните 10 години не са променяни. Тя увери Волфганг Шойбле, че страната ни разполага с много добре обучени кадри във всички браншове. Караянчева запозна своя колега с данните от междинната зимна прогноза на ЕК. Според изнесените факти България е в топ 5 сред страните в ЕС с очакван най-висок икономически ръст за 2019 г. – 3,6%. Председателят на Народното събрание бе категорична, че България спазва отлична финансова дисциплина, в резултат на която страна ни е в челната тройка на държавите в ЕС с най-нисък държавен дълг. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на напомни, че наскоро президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер лично е имал възможността да се убеди в добрата икономическа среда в България по време на своето официално посещение в страната ни.

Председателят на Народното събрание информира Волфганг Шойбле, че в България има практика държавата да съдейства в максимална степен на големите стратегически инвеститори на нейна територия. „Един от най-благоприятстващите фактори за реализация на чужди инвестиции в една страна несъмнено е инфраструктурата. Благодарение на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и финансовата дисциплина на страната се генерира ежегодно допълнителен ресурс, който се влага за ремонти и строеж на пътищата – дори по отсечки, които не са част от европейските коридори“, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и подчерта, че всички изложени факти правят България страна с отличен бизнес климат и подходяща среда за инвестиции.

В рамките на срещата председателите на българския и германския парламент споделиха задоволството си от добрите двустранни отношения между двете страни във всички сфери.

Последвайте канала на

Novini.bg
454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.09 | 18:45

1

А РАДЕВ ПЪЛЗИ ЛИ, ПЪЛЗИ...

Добави коментар

Водещи новини