Валери Симеонов: Чавушоглу внушава, че НС пише закони под диктата на чужда държава

  • 10 април 2019 13:28

  • 455
  • 1
Валери Симеонов: Чавушоглу внушава, че НС пише закони под диктата на чужда държава
© Булфото (архив)

Актът на Чавушоглу е нагъл опит за дискредитация на парламентаризма в България, на подобни действия трябва да се реагира категорично. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов в отношение към изслушването на външния министър Екатерина Захариева за изказването на турския външен министър.

Ние от Обединени патриоти поискахме изслушването на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, защото думите на турския колега Мевлют Чавушоглу са първо недопустим акт на намеса във вътрешните работи на страната ни, както и да стоят те в контекста на изказването.  Припомням, че турският външен министър в публична реч заяви, че Турция е била принудена да се намеси и България да промени Закона за вероизповеданията. Не само намеса във вътрешните работи. Подобен акт е нагъл опит за дискредитация на парламентаризма в България. Внушение, че Народното събрание на суверенна държава, каквато е България, пише закони под диктата на чужда държава. Пълен абсурд. Изслушването беше необходимо да се запознаем с всички действия на българското правителство като реакция, като отговор на думите на Чавушоглу. На подобни прояви трябва да се реагира категорично и безкомпромисно. Подобни прояви трябва да бъдат пресичани в зародиш. Още повече, че това не е първият опит на Турция за намеса във вътрешните работи на Република България, заяви Симеонов.

По думите му през последните близо 30 години Турция не прикрива намерението си да участва в управлението на страната чрез подкрепа на определени политически партии. Симеонов обърна внимание на ролята на Обединени патриоти в този процес - борбата за изтръгването на ДПС от властта. Не само чрез ДПС Турция се опитва да влияе и да се меси във вътрешните работи на страната. Прави го и през още една противоконституционна и антибългарска партия ДОСТ, създадена под прякото ръководство на турските служби, допълни още Симеонов. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Симеон

2019.04.10 | 13:50

1

Самочувствието и националната идентичност се крепят на симбиозата между политическа класа и общество,Също и от международните отношения.Ако не получаваш добросъседско отношение,трудно би имал национално самочувствие и авторитет.Обществото също трябва да помисли по тези въпроси,но най-вече политическият елит!

Добави коментар

Водещи новини